@digiklan hocam güzel mesajın için çok teşekkür ederim. Ayrıca konuya bilgi niteliğinde yorum yazan arkadaşlarada çok teşekkür ederim. Madem konu backlink ve ağlara doğru kayıyor bende ufak bir katkı yapmak isterim.
---
Ben bağlantı analizinden bahsetmek istiyorum. Yani backlink analizi hemde bilimsel açıdan.
Bağlantı analizinin temel konusu şudur:Kayıtlı bağlantılar yada bir graf üzerindeki düğümler arasında çok rastlanan kuralları ortaya çıkarmayı hedefler.
Bağlantı analizi şu başlıklar altında incelenip gerekli uygulamalar yapılabilir: Birliktelik kuralları, örüntü tanıma, ardışık zaman örüntüleri, benzer zaman keşfi. Bu saydıklarım birer veri madenciliği modelidir kafadan sallanan şeyler değildir.
--
Ve anlaşılacağı üzere "
ÖLÇEMEDİĞİNİZİ YÖNETEMEZSİNİZ" ben bu fikirden ortaya çıkarak tüm herşeyi ölçmeye gayret ediyorum. Eğer ben bu işin eğitimini almak istiyorum diyen varsa Türkiye'de çok güçlü bir sistem mevcut. Kursda veriyorlar. 600£ dur kurs. Bu kurs sonunda bağlantı analizini rahatlıkla yapabilirsiniz. Düğümler arasındaki rastlantılara sahip olabilirsiniz. Fakat elinizde bir veritabanı olmak zorunda yani sizin oluşturduğunuz bir backlink veri tabanı ve sutunlarıda siz belirlemelisiniz. Yani şu demek istiyorum baya bir imkan var Türkiye'de.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:20:38 -->-> Daha önceki mesaj 20:16:15 --
Yani backlink network yapısını çözümlenebilir demek istedim yukardaki mesajta