zagor75 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Üstad,

Bahsettiğiniz network hakında aklıma takılan bazı konular ile ilgili düşüncelerinizi almak isterim. Network ün tasarımı konusundaki sıkıntılar bir yana, network ün otomasyon kullanılmadan yani linkfarm, senuke... gibi araçları ve onların networkündeki siteleri çıkardığınızda elinizde paravan açacak pek bir site kalmıyor. Diyelim ki hiçbir networke girmemiş sabıkasız 200 site bulduk ve paravanlarımızı el ile açtık. Buraya kadar aslında buz dağının görünen kısmı. Bana kalırsa iş bundan sonra daha da zorlaşıyor. Oluşturduğumuz bu 200 paravana haftalık en az 1 tane temiz makale girmek gerekiyor. Ancak bu makaleleri spin ya da mashup article şeklinde ürettiğimizde google bunu anlıyor ve emekler boşa gitmiş oluyor. Diğer bir risk de networkün şikayet ya da herhangibir şekilde deşifre edilmesi bu durumda da geçmiş olsun.

Evet backlinkin önemi tartışılmaz ancak google ın backlink güvenilirliği analizlerindeki ilerlemesi de ürkütücü bir hal aldı. Google ın 2007 deki algoritmaları daha yeni yeni çalıştıracak donanım bulduğunu hesaba katarsak bana göre backlink işi oldukça sakat bir hal aldı.

Bu konulardaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim.

Saygılarımla.
Paravan olayına dikkat etmek gerekiyor. Çok titiz çalışılmadığı sürece çok kötü sonuçlar doğruyor. Bir test yapmıştım sonuç hüsran olmuştu. Bazen forumda görüyorum bazı arkadaşlar 1 tane makale yazdırıp 50 tane siteye (paravanda olabiliyor) ekliyorlar. Yapmayın arkadaşlar. Şunu yapmayın