digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
R10 dan tanıdığım bir arkadaş bir backlink network kurdu. 20 bin liradan fazla para harcadı. Networkun tasarımında ben yardım ettim. Ayrıca seoteknikleri Yiğit'in de fikir verdiğini destek olduğunu biliyorum. Bu sitelerden tanıtım yazısı paketi satıyor Tanıtım yazısı bir hafta anasayfada duruyor ve bu sürede anasayfadan da link alınıyor. Ucuza da satmıyor bir kaç bin liraya. Etkisi büyük ve çok büyük bazı sitelere bile satış yaptığını gördüm. Network deşifre olmasın diye r10 da satış yapmıyor kişisel bağlantıları ile satış yapıyor ama zorlu arama kelimelerinde dahi bu networkten link alanlar direk ilk 3'e çoğunluk ilk sıraya yerleşiyor.

Ama burada asıl katma değer sistemin otomatik değil, manuel işliyor olması. Zaten tasarımında networkun bir birine otomasyon bağı ile bağlanmasına onay vermedim. Sistemin etkinliği manuel yürümesinde çünkü sadece şikayet üzerine deşifre edilebilir, düzensiz bir yapılanmada olduğu için algoritmik olarak yakalanması mümkün değil.

EDIT: Bu arada bu kişiyi senin de çok iyi tanıdığını hatırladım ))))

Otomatik olarak hacklinklemenin geç yakalanmasını sağlayacak fikirlerim var. Ama elbette linkleme işini otomasyona bağladığınızda sistemi yazarken siz bir düzen kullanmak zorundasınız. Sizin yazdığınız algoritmanın bir patterni olmak zorunda. Bu da karşınızdakinin bunu çözmesine olanak tanıyor. Nasıl biz google'ın algoritmasını çözüp manipüle ediyorsak, google da en çok kullanılan manipülasyon tekniklerinin şemasını çıkarıp bu şemayı gördüğü yerde cezayı kesecek filtreleri kontrol algoritmasına dahil ediyor. O zaman yapılması gereken en çok kullanılan 50 - 100 manipülasyon tekniğinin özelliklerini barındırmayan bir şema çıkarmak. Bu da çok kolay değil, çünkü hacklink networkü düzenli ve kesintisiz olarak yönetebildiğiniz bir network değil.
Merhaba Üstad,

Bahsettiğiniz network hakında aklıma takılan bazı konular ile ilgili düşüncelerinizi almak isterim. Network ün tasarımı konusundaki sıkıntılar bir yana, network ün otomasyon kullanılmadan yani linkfarm, senuke... gibi araçları ve onların networkündeki siteleri çıkardığınızda elinizde paravan açacak pek bir site kalmıyor. Diyelim ki hiçbir networke girmemiş sabıkasız 200 site bulduk ve paravanlarımızı el ile açtık. Buraya kadar aslında buz dağının görünen kısmı. Bana kalırsa iş bundan sonra daha da zorlaşıyor. Oluşturduğumuz bu 200 paravana haftalık en az 1 tane temiz makale girmek gerekiyor. Ancak bu makaleleri spin ya da mashup article şeklinde ürettiğimizde google bunu anlıyor ve emekler boşa gitmiş oluyor. Diğer bir risk de networkün şikayet ya da herhangibir şekilde deşifre edilmesi bu durumda da geçmiş olsun.

Evet backlinkin önemi tartışılmaz ancak google ın backlink güvenilirliği analizlerindeki ilerlemesi de ürkütücü bir hal aldı. Google ın 2007 deki algoritmaları daha yeni yeni çalıştıracak donanım bulduğunu hesaba katarsak bana göre backlink işi oldukça sakat bir hal aldı.

Bu konulardaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim.

Saygılarımla.