Bu similar_text fonksiyonunu senin sayende keşfetmiştim sonra da levenshtein, metaphone, soundex fonksiyonlarını...
Tok esnaflık sana yakışmıyor. ))) Arada bir, bir şeyler karala üstad...
Sonuçta google sıralama algoritması hala backlink üzerine kuruludur.
Backlink devri bitti diyenler yalan söyler.
Backlink google'ın yarattığı tek katma değerdir.
Onun dışındaki ziyaretçi hareketleri ve içerik sınıflandırmaları sadece içerik ve backlink güvenliğini sağlamada kullanılan kontrol algoritmalarıdır.
Google dev bir bilgiyi indexler, sınıflandırır, alakalandırır sonra bu sayfalara içerdiği her arama terimi ile ilgili bir içerik güven puanı verir. Sonra bu sayfanın backlink aldığı sayfalar onların yapıları, semantik alakaları güçleri doğrultusunda bir backlink puanı verir.
Sonra backlink puanı ile terimin güvenlik puanını çarpar ve sıralama algoritması için o arama terimindeki toplam puanını verir. Ve bu puana göre sayfaları sıralar.
Eğer güçlü, temiz, alakalı, yatay ve dikey olarak derin bir backlink networkunuz varsa içerik puanınız düşük bile olsa (içeriksiz site, kopya içerik) yüksek puan alırsınız.
Ya da az veya az alakalı backlink gücünüz varken özgün, alakalı ve kaliteli içerik bulundurursanız backlinkin dezavantajını bir nebze kapatabilirsiniz.
Yani sadece kopya içerikle de yükselebilirsiniz. Ya da çok kaliteli site içeriği hazırlayıp kendi iç linkleme gücünüzle de orta zorluktaki aramaları aşmadan başarıya ulaşabilirsiniz.
En iyisi hem güçlü backlink network kurup hem de kaliteli içerik almaktır. O zaman tadından yenmez, bunu yapabilenler uçar gider. Bazen diyorum ki kendime iyi bir hacklinkçi ortak bulup ingilizce içerikte milyon dolar kazanma hedefi ile yola çıkayım )))
digiklan Hocam, h*cklinkcilere sakın bulaşma. Benden nacizane tavsiye.
2013 yılı google algo için farklı bir yıl olacak. Matt Cutts'un son açıklaması "
network tespiti bu yılın ana konusu" şeklinde. Son devalue edilen networkler bunun ispatı. Bu yıl içinde 4 büyük link network'ünü dağıttılar. Daha geçen günlerde Rusların büyük networkü de deşifre edildi.
Bunun anlamı şu ki,
Google backlinkten vazgeçemiyor ve web spam ekibi üzerinde çok ciddi baskı var. Bu baskıları azaltmak adına gelecek algolarda, bir çok yaş sitenin de kuru sitenin de yanmasını öngörüyorum. Matt Cutts'un tweetleri bu konudaki baskıları yansıtır biçimde.
Bu işi manuel yapamayacaklarına göre,
programatik açık vermeyen sistemler üzerinde çalışılmalı.
Backlink network yapısının çözülmeyecek şekilde hesaplayabileceğine inanan bilgisayar matematikcisi arıyorum. Konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar varsa lütfen benimle irtibata geçsin. Çok önemli!!!