Son bir yıldır bu ve buna benzer konularla karşılaşıyorum ve buna bzener sorunları bazı sitelerimde yaşıyorum
Bana göre eski olupda güncellemelerden etkilenen sitelere yapılcak bir şey yok.
Eğer sitenizi geçen yılki pengünen güncellemesinden önce itekliyorsanız iteklemeye devam ediceksiniz ama googein her ay rutin hale getirdiği güncellemelerle başladığınız yerlere gelecek veya buna benzer sorunlar yaşayacaksınız.
Eğer penguenden önce herhangi bir çalışma yapmadıysanız yan gel yat osman kırk dönüm bostan misali bir durum söz konusu.
Durumu böyle olupda kebab yiyen sitelerde güncel içerik tasarım yokken sıralamaları değişmiyor hatta 1. veya 2. sıradalar.
sonuç böyle oluncada güncel içerik kullanıcıya güncel bilgiler vs ne kadar kasarsanız konu kasın hikaye . ben öle siteler gördümki neredeyse 10 yıldır ne tasarım nede içerikde değişme var 1 veya 2. sıradalar. Yada abzurt siteler 1. sayfada.
Durum böyle olunca googlein bir adaletsizliği yaşanıyor. Güncellemeler sadece itekleme yapılan siteleri etkiliyor ama çalışma yapmayan yan gelip yatan sitelere dokunmuyor.
Google un bu tarz sitelerede el atması lazım yada buna benzer bir algoritma peşinde değilse bile olsa adalet sağlanır.
Burda ne yapılması lazım . Bana göre google dengeyi kurup adet sancısından cıkana kadar sil baştan sıfır bir site ile yola cıkmalı
Yada korkmadan sitenize güvenerek iteklemeye doğal yollardan devam etmelisiniz.