Rüyamda bende istemediğim bişey yapmak istemediğim için rüyayı durduramıyordum.Bende kalkmaya çalıştım.Bunu kontrol altına alabilirsem eminim çok eğlenirim.Tabi çok sık yapmak gerçeklik kavramını ortadan kaldırıyor.Yani gerçek hayat ile rüyayı ayıramıyormuşsun.Bunun için tavsiye edebileceğiniz bir gerçeklik kontrol yönteminiz varmı?
Sana buranında rüya olduğunu söyledim hatta her şey bir rüyadan ibaret. Sırrı bunun altında yatıyor. İstediğin her şeyi yapabilmen basit ve o derece zor bir iştir. Basittir çünkü zaten her şey gözlemcinin gördüğü şekilde şekillenir yani kuralları sen koyabilirsin.
Zordur çünkü bu sırrı okumak yetmez anlamakta yetmez, bilincinin hazır olması gerekir. Eşyalara, kurallara önemi veren anlamı yükleyen bizleriz. Rüyanda bir bakıyorsun ayağının altında hiçbir şey yoktur ? İki şey olması muhtemeldir. İlki kurallar aklına gelir ve düşmen gerektiğini bildiğin için düşmeye başlarsın. Diğeri ise kural aklına gelmez bundan dolayı zaten sabit olarak durabildiğin için yeni kuralı belirlemiş olursun. Ben gerçekliğin peşinde değilim çünkü insan gerçekliği aramıyor, Ben kendimi arıyorum.