PHP ile ilerlemek istiyorsanız iyi bir ingilizceniz olmak zorunda. okullarda verilen eğitim belli. kitaplarda belli kalıplar içinde ve sınırlı bilgiye sahip. Türkçe php destek forumlarda kısır döngü içinde. Bizim oğlan cami okur döner döner bir daha okur havasında. Belli düzeyi aşan kişiler forumlara vs vakit ayırmıyor kendi işine bakıyor.
ASP net kısmında ise ürünün arkasında duran, kurumsal projelerde her daim destek alabilieceğiniz bir microsoft ve dünya ölçeğinde mühendisler var. İyide bedavamı destek veriyorlar diyeceksiniz. Bir bankaya 100 binlerce dolarlık yazılım işi yapıyorsanız 10 binlerce doları destek için gözden çıkarablirsiniz.
Dil sorun olmamalı bence, zaten İngilizce global bir dil. Okullarda verilen eğitim konusu başlı başlına bir dert, keşke sadece Türkiye 'deki eğitim sisteminde keşke sadece İngilizce eğitimi derdimiz olsaydı her neyse oraya girersek çıkamayız sanıyorum.
Türk forumları konusunda haklısınız bir çoğu
çöp sitesi, bir çoğu reklam televizyonu, bir çoğu kısıtlamalı: önce üye ol, sonra yorum yap, olmadı teşekkür et, yetmez bir de rep rep ver, alıntılar, bilen bilmeyen herkesin her konu hakkında yorum yapmaları az bilen insanlar özellikle çok tehlikeli bence

aa bir de kolay kolay kimse, "
ben bunu bilmiyorum nasıl olur?" diye sormaz. Aman Allahım! diyor insan!
Php kaynağı için de Php 'nin kendi sitesinde eksikleri de olsa Türkçe desteği var. Zaten yazılımcıların İngilizce bilmesi gerekir bence en azından Teknik İngilizce bilmelidir, İngilizce forumları sayesinde dil de gelişir. İlla da tam anlamıyla bir destek gerekiyorsa iyi niyetli bir çok kurumsal firma var, girişimcileri destekleyen hepsini tebrik ediyorum.
Maliyet örneğinde haklısınız ama bana göre
100 binlerce dolarlık yazılım üretecek olan birisi buraları çoktan aşmıştır zaten
Oysa ne kadar çok derdimiz varmış..