by_karahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayattan beklentine bağlı bir durum bu. Mesela ben monoton bir iş hayatım olmasını istemedim küçüklüğümden beri.

Sabah 8 akşam 5, makineleşmiş gibi bir iş hayatı memurluk benim gözümde.

Evet garanti bir iştir, maaş yattı mı yatmadı mı kaygısı olmaz v.s. bu yüzden az olsun ama garanti olsun diyenler memurluk seçerler.

Ben her zaman kendi işimin patronu olmayı amaç edindim kendime, canım istemediği zaman gidip 3-5 gün tatil yapabileceğim, her anımı istediğim gibi yaşayabileceğim bir hayat beklentim oldu bu yüzden kpss 1 kere bile başvuru yapmadım hiç.

Şu anda yüksek lisans yapıyorum + olarak bir memur maaşından biraz daha fazla adsense gelirim var ve en önemlisi kimseden görev, emir almadan, zamanıı istediğim gibi kullanıyorum.

Ama garantim yok tabii ki, yarın ne olacağı belli değil ama bundan dolayı hiç bir zaman korku yaşamadım çünkü hayatı yaşamak bence böyle bir şey.

Az kazandığım zaman oturup kuru ekmek yerim, çok kazandığım zaman tatil yaparım, gezerim gitmediğim yerleri görürüm v.s

Bence hayatı hayat yapan bu tür iniş çıkışlar.

Kimisi de geleceği garantilenmiş bir hayatı tercih eder memurluğu seçerek. Tamamen hayattan beklentilerine bağlı bir şey.

Saygılar.
Aynı kafadanım adsense gelirim yok üniversite 1.sınıf okuyorum ama zaman şartları normal insanlar için memurluk + webmaster olmayı gösteriyor gibi hocam.Bizim gibi aşırı rahat düşkünü insanları anormal kabul edersek