İşlemci çok takılmanız gereken bir nokta değil. Eğer extreme bir iş yapmayacaksanız. Şu anda benim bilgisayarım 5. yaşına girdi. AMD Phenom X4 işlemci var. 2.8 GHZ. Bugüne kadar aman işlemci şöyle yaptı, böyle yaptı demedim. Bir kere olsun oyunlarda işlemci kaynaklı sıkıntı yaşamadım.
Ekran kartı sorsanız anlarım. Onun üzerinde daha fazla durmak gerekebilir. Bakın tüm oyunların sistem gereksinimlerine. Minimum değil, tavsiye edenler bakarsanız Quad Core'ların bile yettiğini göreceksiniz. İşlemci teknolojisi epey önden giden bir teknolojidir. Bu yüzden fazla dert etmeyin işlemciyi. Hangisini gönlünüz isterse onu alın. Emin olun arada ki farkı çok fazla anlayamazsınız.
AMD FX-8350 8 x 4.0 GHZ = 32 GHZ
Intel i5 3470 4 x 3.2 GHZ => 12.3 GHZ
Şimdi burada görünen rakamlar tam gerçeği yansıtmasada doğruluk payı var. Benim şahsi kanatim bu 2 işlemcinin kıyaslanamayacağı yönünde. Her sektörde marka kıyaslaması vardır. Ben bura da şöyle bir örneklendirme yapıcam. AMD / Samsung , Intel / Apple gibi düşünün. Apple daha ziyade marka satıyor, teknik özellikleri birbirine çok yakın telefonlarda bile +500TL apple markasını koyuyorsun. Aynı durum burada da var.
Tabi karar yinede senin. Aynı ikileme bende düşüyorum defalarca. Eğer 1000 lira para ayıracak olsan işlemciye de o zaman gelip sorsan tabi ki git intel al derim. Mesele birazda bütçe ile ilgili. Kalkıpda paranın yarısına işlemciyede vermenin anlamı yok. Onun yerine powerı, ekran kartını ona göre alırsın.