Kac cesit sponsorluk var bilmiyorum, belki bildigimiz sponsorluktur belki burda baska anlami vardir ama, Nike mesut ozile sponsor oldugu zaman ve ayakkabi ayagini rahatsiz ettiginde "kardesim zaten bedava ayakkabi giyiyorsun, bide sikayet mi ediyorsun" dedigini zannetmiyorum.

Yada ornegin bu sitenin hostu radore, bir hata oldugunda zaten para odemiyosun bedava host veriyoruz, siten coktugunde harddisk yandiginda bide sikayet mi ediyorsun? demiyordur r10'a sanirim?

harddisk yanar, datacenter coker, makina bozulur ona eyvallah, sorun yok. ama birine sponsor olunuyorsa, o kisi de ayni diger usteriler gibi sizin musterinizdir.

Yada "sponsor hosting" ile "ucretsiz host" kavramlarini karistiranlar var bu forumda hala, birde is yapmaya calisiyorlar.

sponsor host: Ucret almadan, herseyiyle siteni ben ustleniyorum, para odeyenlerden hicbir farkin yok.

bedava host: Ben sana bi miktar host veririm, ama diger ucret odeyenler gibi destek alamazsin, sorun oldugunda digerleri kadar ilgilenmeyebiliriz, bilginiz olsun, kabul ediyorsan buyur hostunu.

Kavramlari acikliga kavusturun ki, hem satan hem alan kisi, bedava host mu aliyor/veriyor, yoksa bir sitenin sponsoru olup tumuyle o sitenin arkasinda "ben varim" mi demek istiyor.

NOT: Ne sikayet edeni tanirim, ne sikayetci olunan firmayi. Dunku konularini da okudum, oncelikle gecmis olsun, umarim arizalar en kisa surede onarilip hem musteri hem firma bazinda herkes duze cikabilir. sadece konudaki mesajlari gorunce yazmak istedim.

Kolay gelsin.