Evet, dediğiniz gibi özel yazılımda eksikler olabilir, gözden kaçan şeyler olabilir. Ama bunlar profesyonel bir zihniyet ile yapılan işse zaten iş sürecinde test aşaması olarak yansıtılır. Test aşamasında da gözden kaçarsa, zaman içerisinde kullandıkça farkedilir. Eh burada şöyle bir durum da var; Magento'nun yazılımını herkes bildiği için kısa zamanda eksikleri farkedilip update edilebiliyor ama o update gelene kadar da art niyetli kullanıma açık bir halde oluyor. Özel yazılımda ise bunu yazan ve alan bileceği için kolay kolay bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Çok istisnai durumları işin içine katmıyorum.

Evet, Zend framework 'ü ile yapılmış Magento. Açıkçası Zend framework'ü ile çalışan pek fazla kişiye rastlamadım. İnsanlar daha popülist yaklaşıyor. Zend ile çalışma hevesi abartısız herhalde bir 10 sene önce falan moda olmuştu. Daha sonra CakePhp bir ara popüler oldu millet ona yöneldi, iş ilanlarında bile CakePhp framework'ünü bilen diye ilanlar çıkmaya başlamıştı. Son dönemde CI pek moda. Yani insanlar popülist yaklaşımlarla bu işi öğrenmeye çalışıyor.

Ha yazdıklarımdan konuya çok hakim gibi bir izlenim olmasını istemem, kısmi bilgiler dahilinde ve gözlemler neticesinde bu yorumları yapıyorum. @hidonet 'i sizden duydum, kendisinin bu konularda görüşünü almak isterim.