2.5 sene kullandım. son iki yıldır kullanmıyorum. çok etkili bir ilaçtır. Yan etkisinde intihar yoktur ama
Doktor gözetiminde kullanılmalıdır. Nedeni ise kan yağ değerini yükseltmesidir. Kolestrolünüz ile beraber bunları çok fazla yükseltiyor. Ona göre doktor mg'ını ayarlıyor. Bunla beraber yemene dikkat edeceksin. 2 Sene fazla yağlı yemeyeceksin. Sırf sivilce için değil bu değerleri de kontrol etmek için. Hiç yağlı yemesen bile yağ değerlerinin normalin üstüne çıkartabiliyor. Bu değerlerin hiç bir insanda bu kadar yüksek olmaması gerekiyor.
Yağlı yemeyeceksiniz. Bununla beraber kurluk yapar dudaklarıda. Kepek sorununa da iyi gelir. Bol su tüketmeniz gerekiyor. Dudaklar için blistex tarzı belli olmayan dudak kremleri kullanmalsnız. Aşırı sıcaklık basma hissi uyandırabilir. Bende yapmıştı. Böyle yüzünüz kızarıyor birden bu özellikle yazın olur. Yazın kullanırken daha dikkatli olacaktsınız. Güneşte fazla durmayacaksınız. ÖZellikle öğle vaktinde.çünkü bu ilaç ilk başta derinizi inceltecektir. Güneş lekeleri kalmasına sebep olabilir. Güneşe çıkcaksanız da bebekleri için olan güneş kremini sürmeniz lazım
Ben ilk başta 30 mg ile başlamıştım. değerlerimi çok yükseltince 20 mg düşürdük.20 mg da da yükseltmişti ama üst sınırdaydı. Dahiliyeciye sevk etti o kullanmama izin verince kullanmaya devam ettim. 2 sene tost hamburger patates kızartması cips yemedim. Yani dikkat edeceksiniz.
Sonunda ise yüzünüze siz bile inanamaycaksınz