Sanırım yazdıklarımdan magentoya teşvik gibi birşey anlaşılmış

çok mühim değil lakin özel yazılımda şöyle bir sıkıntı çıkıyor.
Kendi ekibinizle özel eticaret yazılımını hazırladınız ama bunu ilk siz test edeceksiniz, hataları, artılar, eksileri, fazlalıkları ile beraber ilk siz test ediyor olacaksınız. Hiç bir zaman ilk yapılan proje kolay kolay kusursuz hale gelemiyor. Hele ki Türkiye için konuşuyorum. Bir yazılım firmasıyla anlaşıp da yaptırdığınız yazılım beraberinde bir sürü eksiğini de beraberinde getiriyor unutulmuş atlanmış bir sürü nokta çıkıyor. İnanın bir müşterim için bu sorunu yaşadım ve tövbe ettim. Yazılımı yaptırdığım firma Türkiye'de iyi bilinen bir firmaydı oysa. Ancak açık kaynak yazılımlarda belli versiyonları katetmiş oluyorsunuz, sizin gibi binlerce kullanıcı bu yazılımı kullanıyor ve hatalar çok daha hızlı açığa çıkıyor ve sürekli geliştiriliyor. Özel projenizde bu hataların farkına varmak çok daha uzun sürüyor.
Ayrıca şu konuda ben farklı düşünüyorum. Magento Zend framework kullanılarak yazılmış bir eticaret yazılımı. Bu yüzden zend framework bilgisine sahip olan birinin geliştirmesi son derece kolay. Zaten framework kullanılmasının amacı da ortak dil gibi coderlar tarafından hızlı anlaşılabilir olması. Bu sadece magento için geçerli birşey değil tabiki. Opencart olsun presta olsun hepsi framework kullanıyor.
Ayrıca o son örneklerinin hepsi magento ile de yapılabiliyor. Magento uzmanı değilim öğrenme aşamasındayım muhakkak yazdıklarım arasında yanlış bildiğim şeyler de vardır ancak Magento'ya modul yazan ve bir magento geliştiricisi olan
https://www.r10.net/members/16508-hidonet.html de konuya yorumlarını yazarsa magento ile ilgili daha gerçek bilgiler edinmiş oluruz.