Herşeyi anlıyorum fakat kötü niyetle olmamasına rağmen "google ın algoritmasını çözüyoruz" diyenleri anlamıyorum..
Dünyanın en beceriklilerinden, yüzlerce mühendis yüzbinlerce koşula bağlı sistemler oluşturuyor, bizim anlayabileceğimiz dile bakarsak iç içe yüzlerce if koyuyor, her şart bir başka şartın durumunu etkilerken ben bunu çözdüm, çözüyorum, çözeceğim diyen arkadaşları ben anlamıyor, hayalperest görüyorum. İddaa ediyorum, 1 saatte yazılacak 5 koşula bağlı sallama bir arama motorunu dahi analzi edip 5 koşuldan 2 sini bile tutturamazsınız. O yüzden şahsım adına rica ediyorum yapmayın...
Googleın amacı kendini webmastera sevdirmek değil öncelikle bunu kabullenmek gerek. Onların amacı, ilk yazan özgün arkadaşları da öne çıkartmak değil. Googleın tek amacı doğru bilgiyi ve aranan konuyu en doğru ve kolay şekilde kullanıcıya aktarmak. Ben şahsen google olsam, en önce yazanı ve en özgün yazanı öne çıkartmaktansa en doğru ve en taze bilgiyi en basit arayüzlü siteyle yayınlayanı öne çıkartırım. Kullanıcı ideal sonucu ister, adaletli webmaster sıralamasını değil.... google webmasterları kaybetmez, sen siteni google dan vazgeçip yansex için dizayn etsen de google seni arar bulur indexler, ama isteneni sağlayamazsa kullanıcıyı kaybeder. webmaster giderse yerine yeni webmaster gelir, ama kullanıcı öyle değildir. dolayısıyla, googlea küsme olayında vazgeçip "algoritmaları çözmekten" de vazgeçip gerçekten kullanıcının ihtiyacı olanı vermeye çalışın. googleı tek ilgilendiren kullanıcı memnuniyeti. siz de bir tek bununla ilgilenirseniz sanıyorum ki bişeyler daha iyi olabilecektir.
Söylediklerinizi üstüme alındım.
Programlama konusunda en sevmediğim şey,insanları tanımadan hakkında yorum yapılmasıdır. Yıllardır bunun acısını çekiyorum,lütfen siz de tanımadan etmeden if'li gibi cümleler kurmayın.
Sizin o basite indirgediğiniz cümleler ile ilgili son 2 ayda tam 80 siteyi kaybettik. Birşeyleri körü körüne kabullenmek yerine neden-niçin-nasıl sorularının cevabını bulmaya çalışın. Allah zeka vermiş. Zekiyim diye dolaşılsın diye değil,o zeka kullanılsın diye. Lütfen konuyla alakalı yazalım,polemiğe girmeyelim.
İyi forumlar.