Çok önceden sorduğun sorunun cevabı şu eskiji

O kat sayılar sayfalar arası benzerlikleri ifade ediyor. Kat sayıları kosinüs teoremini kullanarak iki metin arasındaki benzerliği sayısal olarak elde edebiliyorsun. Eğer ilgilenirsen bu işlemleri rahatlıkla yapabilen bir masa üstü uygulama hediye edebilirim sana.Kilit bir soruydu ayrıca teşekkür ediyorum

Hoşcakal.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 03:18:34 -->-> Daha önceki mesaj 03:12:36 --
Google scholar'da atıf analizinin anasını ağlatan google neden web'de benzerlik ölçütüne dayalı sıralama algoritması yapmıyor sizce ?
Programı özel mesaj ile gönderirsen çok memnun olurum hocam, merak ediyordum epeydir. Bir göz atmak isterim.

Bahsettiğiniz benzerlik ölçütüyle 'benzer sonuçları arka arkaya sunmasın' fikrinden bahsediyorsanız bu durum çok da istenen sonuçlar yaratmaz diye düşünüyorum. Aksine sonuç sayfasına çıkaracağı sitelerde belirli bir oranda benzerlik arıyor olmalı.
Örneğin kullanıcının
izafiyet teorisini araştırdığını düşünelim. Kuvvetle muhtemel ilk sayfaya çıkacak olan sitelerin çoğunda benzer içerikler olacak, olmak durumunda. Çünkü araştırmayı yapan kullanıcı siteleri sırayla tarayarak kendine göre daha anlaşılır / daha kapsamlı yada daha sade sonuçlar arıyor olabilir. Bu seçimi o nedenle kullanıcıya bırakıyor diye düşünüyorum.
Benim fikrim mutlaka kendi içinde benzerlik analizi yapıyor; çeşitli kriterlere göre bu benzerlik oranını -pozitif yada negatif etki edecek şekilde - anlık olarak arama sonuç sayfasında kullanıyor.