Kesinlikle yatırım tavsiyesi olmamak üzere aşağıdaki resim üzerinden bazı bilgiler vermek istiyorum.
Öncelikle burada çizdiğim mavi elips ve bugünkü değerden itibaren çizdiğim kavuniçi renkli zikzaklar fantastik bir öngörüdür, gerçekte olacaklarla ilgili sadece fikir vermek içindir. Ancak, büyük resmi görmek için hiç bir araca sahip olmayan arkadaşlar için yardımcı olmak istediğimden bu grafiği de eklemek istedim konuya.
Burada, mavi renkli elipsin içinde bir süre hareket öngörüyorum. belki elip biraz daha büyük de düşünülebilir zaman zaman kısa süreli olarak bunun dışına çıkıp geri içine de dönebilir ancak genellikle bu tür büyük düşüşlerden sonra bir süre geniş ya da dar bir dalgalanma ve tepki süreci oluşabilir. Mutlaka oluşur demiyorum ama tüm piyasa bunu bekleyeceğinden piyasada belirli bir yönde çok alıcı satıcı oluşmaz. biraz çıkınca satışlar biraz düşünce alışlar başlar çünkü.
bu elips küçük görünüyor belki ama öyle kısa bir zamanı göstermiyor yaklaşık 8-9 aylık bir süreyi yani yıl sonuna kadar olan süreyi gösteriyor. Yıl sonunda o son tepe noktasını yaptığında genellikle insanlar tekrar altının çok iyi noktalara çıkacağına ikna olmuş olacağından bu başlık muhtemelen tekrar o günlerde ve sonrasında çok aktif olacak
Egomu tatmin etmiyorum sadece hiç bir fikri olmadan başkaları söyledi diye altın alıp yatırım yaptığını düşünen arkadaşların ayılmasını sağlamaya çalışıyorum. İnsan yanlış yapar, burada nedir yanlış? gaza gelip hiç geçmişini incelemeden dinamiklerine dair uzmanlığın olmadığı bir alanda kazanç heyecanıyla bir şeyi alarak, yatırım yapıldığının sanılmasıdır. Paranızla para kazanmak istiyorsanız çok terleyeceksiniz...
Saygılar..