Arkadaşlar yatırımlarınız konusunda kesinlikle birebir tavsiyelere uyarak karar vermeyin. Tavsiyeleri dinleyip analiz yapmaya çalışın.
Analiz yapamıyorsanız ve profesyonel hizmet alacak kadar da büyük bir fonunuz yoksa o zaman başka yatırımlara yönelin.
Tek tek yatırımlara tavsiye vermeyi düşünmüyorum.
- Altını olup da satmayı düşünenlerin bu noktanın üstüne çıkışlarda belirli onz fiyatını takip etme opsiyonunu değerlendirmelerini söyleyebilirim.
- Altını olmayıp da almak isteyenlerin altın almalarını en azından ortalık duruluncaya kadar önermiyorum. "Altını alıp onz değeri 1570 olunca satarım" şeklinde olaya yaklaşan kişilere saygı duyarım, yapabiliyorsanız ...
- Altını olup da hiç bir zaman kesinlikle satmak istemeyen ve mutlaka kendi aldıkları noktanın üstüne kısa bir süre sonra çıkacağını söyleyenler için J.K.Galbraith'in Para isimli kitabını piyasaların dinamiklerini ve batı ekonomilerindeki vurgun mantığını kavramaları için okumalarını tavsiye ediyorum.
- "Altın artıp düşüyor ben bu oynaklıktan çok para kazanırım" diye düşünenlerin bu işi biliyorlarsa saygı duymanın ötesinde ellerinden öperim. Ancak, paranın ticaretini yapmak için gerçekten babayiğit bir yürek, aşkın bir zeka, demir gibi sabır ve bol şans gerekir; şansınız açık olsun..

Yatırım tavsiyesi olmamak üzere bilgi vermeye çalışıyorum, kişisel olarak imzamdaki konu kapsamında danışmanlık hizmeti veriyorum. Yatırımlarını yönlendirmek için girişim yapmak üzere karar veren kişilere memnuniyetle hizmet veririm. Ancak, bu hizmet kesinlikle finansal yatırımları kapsamıyor...

Saygılar