WORDPRESS : Wp en nihayetinde bir cms yazılımı eticaret yazılımı değil muhakkak iş gören tarafları vardır ancak ilerleyen süreçlerde sıkıntı yapıp yapmayacağı meçhul. Denemedim bilmiyorum. Ancak wordpress'in büyük babası drupalle bile eticaret sitesi açmaya karşıyım.

OPENCART : Basit eticaret işleri için uygun, hızlı bir şekilde ilerleme kaydedebilirsin. Tema yönünden de zengindir. Tasarımlarını giydirmek de çok zor değildir. Yönetim paneli oldukça kolay basit ve anlaşılırdır. Her hostingde sıkıntısız çalışır.

MAGENTO : Büyük eticaret projeleri için biçilmiş kaftandır. Karmaşık ürün yapıları, kategori ve ürün bazlı farklı tema kullanımları, ileri düzey özelleştirmeler, çok geniş bir modül desteği , çoklu dil, çoklu mağaza, çoklu site ve benim de bilmediğim hala öğrenmekte olduğum binlerce farklı özellikleri var. Ancak aşırı esnek bir yapısı olduğu için bir opencart kadar kolay değildir sitenin hazır hale gelmesi. Yönetim paneli şahanedir, kullandıkça seversin. (benim görüşüm). Olumsuz yönleri Türkçe çok fazla destek bulamazsın ama ingilizce düzeyin iyiyse hızlı bir şekilde ilerleme kaydedebilirsin. Ya da ücretli yabancı destek alabileceğin yerlerde mevcut. Tema konusunda da dediğim gibi en yakın rakiplerinden kat kat ötede. Olumsuz yönleri ise her hosting'de çalışmaz. Sunucuya iyi optimizasyon yapılması gerekir. İlk kurduğunda hayal kırıklığına uğrayabilirsin bu ne berbat hız diye. Alışmadığın için yönetim paneli zor gelebilir. Tema editlemesi anlayana kadar göbek çatlatabilir.