derece olarak seviyelendirme konusunda özellikle söz konusu php olunca kendim hakkında belli bir seviye belirtemiycem. ama istediğim şey bir framework kullanımını öğrenmek. artık zamanı geldiğini düşünüyorum. sebebi ise yapılması gereken iş ve projelerin yetişme sürecinin salt php ile framework arasında gözle görünecek kadar farkının fazla olması.
E durum böyle olunca herkesin yaşadığı ve biyerden adım attığı gibi bende framework'e adım atmak istiyorum. tavsiye yada biyerlerden bilgi araştırdım topladığım sonuç ise yine codeigniter yine codeigniter. artı yönleri kullanımı ve öğrenimi kolay olması(diğerlerine göre) hız olarakda gayet tatmin edici gibi şeyler söylendiğini gördüm. fakat eksi yönüde belli biyerden sonra yetersiz kalması imiş.
bu yetersiz kaldığı noktalar nelerdir? yarı yolda bırakma durumu hiçde hoş olmazdı sanırsam. aslında ya codeigniter ile başlayıp daha sonra laravel'e geçmek yada en baştan laravel'e girmek gerekir. E birde yabancı dil yani ingilizce faktörünü işin içine katarsak benim açımdan biraz sıkıntılı olurdu gibime geliyor laravel tarafı. ama sıkıntılarla başetmek bu işin tadı tuzu.
şimdi soruyorum sayın bilgili bu konuda tecrübeli ve tavsiyesini esirgemeyen değerli arkadaşlarımıza, ileriye dönük düşünüp laravel veya araştırmalar sonucu kendimize uygun framework'u bulup ondanmı başlamak gerek? yoksa giriş aşaması olarakda adlandırabileceğimiz codeigniter ilemi başlamak gerek?