@digiklan, evet ben daha basit bir açıklama yapmaktan yanaydım fakat bugüne kadar kimsenin açıklamaya cürret edemediği bir algoritma yapısı hakkında birşeyler yazdığım ve buna tepki aldığım için amacıma ulaştım. Benim örnek gösterdiğim bir konu üzerine eğilim yapılarak kafana göre bot uydurma gibi tepkilerin yanlış olduğunu düşünüyorum sadece. Değerli yorumun için teşekkür ederim, makaleyi düzenleyerek uygun lisan ile anlatım yapacağım.

@maniaccoder, açıkcası sizin söylediklerini cidden pek umursamıyorum. Çünkü SEO konusunda gerçekten ben sizin başarılı biri değil kulaktan duyma bilgilerle insanları yanlış yönlendirdiğinizi düşünüyorum. Yatırım yaptığınız işleri pazarlayabilmek için kendi kendinize birşeyler üretip, oradan vole vuruyorsunuz. Keza birkaç ay öncesine kadar yatırımlarınız patlamış, algoritma değişti elimizden birşey gelmiyor bekleyeceğiz diye, burada çok insanı mağdur etmiştiniz. O dönemde ben bile sizden ufak çaplı bir çalışma almış raporu hala elime ulaşmamıştır. Bunu sadece bu sektöre hizmet eden birisi olduğunuz için size destek olmak adına almıştım zaten. Nasıl bir SEO uzmanısınız ki, değişen algoritmaya göre çözümleme yapamayıp yatırımlarınızı batırıyorsunuz. En basitinden yüzlerce kişinin kastığı "sohbet" kelimesinde girdiğim günden beri ilk sayfadayım ne dalgalanmalar ne algoritmalar geldi geçti ben hala aynı yerdeyim ki Google Türkiye'de en çok domain sandboxa aldığı sektördür.

Bilgisizsiniz demiyorum, haddime değil. Ama şu var ki, eğer bu sektördeyseniz, Semantic Search ve Semantic Web arasındaki bağı önce çözmeniz gerekirdi diye düşünüyorum.

Öte yandan diğer yorum yapan arkadaşlara asla haksızsınız demiyorum, ben basite indirgeyerek daha anlaşılabilir kısa özetli bir makale yazmak istedim. Tabii ki, lisan ve anlatım hatası yapmış olabilirim bunu düzeltirim okunması da beni çok mutlu eder.

İlgi gösteren arkadaşlarıma teşekkür ederim, konuya ait fikir paylaşımları dışında yapılacak aksi yorum ve eleştirilere cevap vermeyeceğim.

Burası R10.net! kimsenin at koşturacağı çiftliği değil, tartışmak istediğiniz bir konu olursa özel mesaj yolu ile ulaşabilirsiniz bilgim ve görgüm dahilinde her zaman konuşmaya ve tartışmaya açığım. Burada konu üzerinden kimsenin show yapmasına da izin vermem.

Saygılarımla.