@maniaccoder, kelime ve detaylı anlatım için teşekkürler. Fakat "Anlambilim" konusuna girecek olursak gerçekten işin içinden çıkamayız. Herkesin edebiyat bilgisi güçlü olmak zorunda değil.
Aslında bu kadar detaya inmeye gerek yoktu, tabii ki siz de işiniz konusunda bilginizi aktarmak istediniz. Ama bence siz yanlış biliyorsunuz.
Google; Semantic SEO kavramını empoze etmek isterken kimsenin edebiyat statüsünü yükseltmek isteyeceğini sanmıyorum. (Anlam Bilimi değil) Anlamdaş içerik çalışmasının doğru olduğunu kendi söylemektedir.
Alıntı
Matt Cutts'ın kendi açıklamasını aynen aktarıyorum;
Sayfa başlığı ve açıklaması içerikle ne kadar alakalı, ilgili sayfayı bir kere ziyaret eden ziyaretçi tekrar ziyaret etti mi, sayfa durma oranı yeterli mi veya sayfa kullanıcı tarafından paylaşılıyor mu?
Kendi araştırmalarım ve Matt Cutts'ın yaptığı açıklamaları birleştirdiğimde bu şekilde tanımlıyorum. Anlamdaş, Anlam Bilimi, Anlamsal, Anlam Ayrımı vb. konular için arkadaşlar zaten öğrenmek isterse.
Vikipedi gibi bir kaynak mevcut.
Tabii ki Se,Man,Tic diye örümcek yok. Yine en başa döndüm, bir üniversitede seminer vermiyorum. O nedenle bir bilgi aktarımı yaparken bunu herkes için yapacaksam x kişi de y kişi de kahveci Osman abide okuduğunda ne demek istediğimi anlamalı diyerek yazıyorum.
Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, milyonlarca dolar yatırım gücü olan Google çinceyi rusçayı anlamadığı için başarısız oldu demek bence biraz komik oluyor. Konu amacından çıkıyor, bu konuda da sohbet edebiliriz. Ama bence bunu bu konu içerisinde yapmayalım.