Merhaba.
Sitemde son yorum yapılan konuyu üste taşımak istiyorum yani forumlarda olduğu gibi. Son mesaj atılan konuyu üste getirmeyi yaptım ama şimdi de konuya her mesaj atıldığında eskisini üste çıkarmak yerine aynı konuyu tekrar listeye ekliyor.
Mesela şuan a-b-c-d başlıkları sırasıyla açılmış olsun. A ilk mesaj atılan olduğu için en sonda ama ben buna bir mesaj daha atarsam bunu en başa almak yerine başa bir a konusu daha koyuyor.Aynı konu listede 2 kere gözüküyor.
Umarım derdimi anlatabilmişimdir.DISTINCT ve group by kullanınca konuları çoklu gösterme derdi ortadan kalkıyor ama bu seferde konuyu üste taşımıyor.
Kodlarım:

$list = mysql_query("SELECT * FROM mesajlar WHERE statu='' and `gun` = '$bugun' and `ay` = '$ay' GROUP BY sira ORDER BY tarih desc limit $alt,$max"); 
while($deney=mysql_fetch_array($list)){ 
$sor1=mysql_query("select * from konular where id='$deney[sira]'"); 
$baslik=@mysql_result($sor1,0,'baslik'); 
$id=@mysql_result($sor1,0,'id'); 

$kactane=@mysql_num_rows(mysql_query("select * from mesajlar where sira='$id' and gun='$bugun'")); 
$tkac=@mysql_num_rows(mysql_query("select * from mesajlar where sira='$id'")); 
if ($kactane==0) { 
$kactane2=""; 
} else { 
$kactane2=$kactane; 
}
Maximum kodunu kullanarak id numarası büyük olana göre sıralamaya çalışıyorum ama böyle hiç başlık göstermiyor.

$list = mysql_query("SELECT MAX(id) FROM mesajlar WHERE statu='' and `gun` = '$bugun' and `ay` = '$ay' ORDER BY id desc limit $alt,$max");

Sorun çözüldü.
Order by id yerine order by max(id) olarak alınca problem çözüldü.

$list = mysql_query("SELECT * FROM mesajlar WHERE statu='' and `gun` = '$bugun' and `ay` = '$ay' GROUP BY sira ORDER BY max(id) desc limit $alt,$max");