EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Facebookda aslında öyle değil

NatGeo TV, Facebook belgeselinden alıntı:
Mark zuckerberg Harvard üniversitesinde okurken sadece Harvard üniversitesi için bir sosyal paylaşım sitesi kurdu... Sonrasında okulun bilgisayar sistemini hackleyerek tüm öğrenciler için otomatik profil oluşturdu...

Okul bunu fark edince Mark zuckerberg'i okuldan attı...

Mark zuckerberg'de bunun üzerine projesini büyüterek facebook projesini kurdu... İlk kurulduğunda adı facebook değildi... Adını şimdi hatırlayamadım.

Facebooku kurarken kimlerden destek aldığını bilmiyorum ama destek almamış olması mümkün değil...
Söyledikleriniz kısmen doğru. Filmini izlemiştim bende izlemeyenlere kesinlikle öneririm. İlk adı face5.com yani üniversitedeyken kurduğu şu karşılaştırmalar için. Sonra thefacebook.com 'u alıp orada hayata geçirdi. İlk etapta 3 bin dolar civarı bir yatırım yapıldı 'ki şimdinin parasına göre 10 Bin TL. İkinci etap'ta tüm dünya'ya açılmaya karar verdiklerinde 500 bin dolar yatırım yaptı bir şirket. Yani kısacası 1 Milyon TL gibi bir rakama maliyet oldu.

Kaçımız ilk etapta gözü kapalı bir projeye gece gündüz zaman ayırıp, 10 Bin TL yatırım yapıyoruz ?

Sizde sağlam bir proje bulup gerekli yatırımları yapın. Sonra facebook'un yaptığı gibi bir sponsor bulup büyürsünüz.

Not : bazı bilgileri yanlış hatırlıyor olabilirim ve sanırım Microsoft yada Skype 500 Bin Dolar civarı bir rakam ile sponsor olmuştu.