civilengineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düşüncelerinizin büyük çogunluguna katılıyorum. Çok haklısınız. Biraz geniş çerçeveden bakınca doğru yatırım yapılabiliyor ve inandığım bir şeye asla yatırım yapmaktan kaçınmam.

Ama söylediklerinz ile uyuşmayan en bariz örnek facebook. 0 bütçe ile, moral bozuklugu yaşanan bir gecede can sıkıntısı olarak yapılan bir aktiviteden doğan bir fikir ile, bir öğrencinin yapmş oldgu ve plansız büyüyen bir çalışma. Filmi tamamen bu şekildeydi Tabi belki türünün tek örneği

Peki ama nasıl oldu? Kimler yatırım yaptı neden yaptı, bu yatırımcılara nasıl ulaşıldı ? Teknik kadro nasıl oluştu.
Facebookda aslında öyle değil

NatGeo TV, Facebook belgeselinden alıntı:
Mark zuckerberg Harvard üniversitesinde okurken sadece Harvard üniversitesi için bir sosyal paylaşım sitesi kurdu... Sonrasında okulun bilgisayar sistemini hackleyerek tüm öğrenciler için otomatik profil oluşturdu...

Okul bunu fark edince Mark zuckerberg'i okuldan attı...

Mark zuckerberg'de bunun üzerine projesini büyüterek facebook projesini kurdu... İlk kurulduğunda adı facebook değildi... Adını şimdi hatırlayamadım.

Facebooku kurarken kimlerden destek aldığını bilmiyorum ama destek almamış olması mümkün değil...