Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google algoritmasını sürekli yeniliyor. Bu algoritma yenileme olayı sadece arama sonuçları için degilde ADsense kullanan sitelerin kaliteli içerik olgusunada yansıyor.
Reklam verenlerin davranışları kesinlikle takip ediliyor.
Reklam veren firmaların reklamları çoğunlukla aynı sitelerde dönüyor ve dönen reklamlardan gelen ziyaretçinin kalitesi azaldıkça, reklam veren firma reklam vermeyi bırakıyor.
Düzenli reklam veren X şirketi ne olduda reklamlarını kesti diye bir geriye dönük araştırma yapan adsense analisteleri reklamlarının döndüğü siteleri tek tek incelemeye alıyor. Kurallara uygun reklam yerleştirilse bile, içeriği güncel olmayan konuları bol olan sitelerin hesaplarını kapatıyorlar.

Örnegin: "Beyaz iPhone 4 çıkış tarihi belli oldu"
2010 yılının konusuna ait bu sayfayı sitenizden çıkartmayın ama bu sayfaya adsense reklamlarını yerleştirmemek en mantıklısı.
X kişinin aldığı adsense 7 ayrı sitesinde yayınlanıyor diyelim, 3'ü sağlık sitesi 3'üde farklı konularda misal teknoloji blokları, teknoloji haberleri sitesi, vb. gibi siteler olsun. Bu 7 sitenin birisindeki ya da ikisi, üçünde gelen ziyaretçinin kalitesi düşsün ve Google’ın gözüne batsın. Eğer bu senaryoda site sahibi yasaklanmayla karşılaşıyorsa bu düpe düz multi hesap teşvikine girer ve Google kendisiyle çelişir. Bunun yerine göze batan siteleri işaretleyen uyarıcı bir mail daha uygun olur diye düşünüyorum. Yoksa işgüzarlık olarak görüyorum ben bu uygulamayı. Reklam veren portföylerinin bir kısmınında webmasterlar olduğu unutulmamalı, kaldı ki google artık reklam konusunda yalnız değil. Sosyal medya reklamlarını kullanan kurumsal firma sayısı epey arttı, Facebook sayfalarının reklamlarını,beğenilerini arttırmaya yönelik olarak reklam veren sayısı da öyle. Amaç ordan trafik almak, ordan ürün tanıtımı yapmak vs.
Burda işlenen mantık google'ın rakipsizliğini ve tekelini ortaya koyuyor bence, ben böyle düşünüyorum. Bir reklam veren var, birde reklamı sitesinde yayınlayan, yani reklamı kabul edip sitesine koyan/alan. Google'ın rolü sadece oyun kurucu olması. İki tarafında hakkını elbette gözetmeli, sadece para vereni değil.
Örnek olarak üstte anlatılan senaryoya göre, site sahibini yasaklamadan, şu sayfalardan reklamlarımızı çıkart, ya da x ve y sitendeki reklamların konusunda olumsuz geri dönüş alıyoruz bu yüzden bu sitelerine reklamlar kapanmıştır demek çokmu zor acaba tabiki bu durumda webmaster'ın hoşuna gitmeyecektir ancak bir daha bizim reklamlarımızı yayınlayamazsın s.git demekten daha iyidir.