JackBlack adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gerçekçi olalım hepimiz; burada ismini ifşa etmeden sözde kurumsal olarak nitelediğimiz firmaların %90 memuriyet zihniyeti ile yönetiliyor ve Muhasebe mesai sistemi bile sabah 9, akşam 5 arası işliyor, demek istediğim şu ki; "ödemeni bile bana uygun saatte yap." diyen bir kurumsal firmadan neyin 7/24 desteği?

Sen ödemeyi akşam saat 7'de yaptın diye, sana bildirim ile "Konuyu muhasebe departmanımıza aktarıyorum. Yarın mesai saatleri içerisinde tarafınıza bilgi verilecektir." diye bilgi aktaran ticket elemanı olsun, fakat o ödemeyi kontrol edecek muhasebe elemanı yok diye sonraki gün mesai saatini bekle..
doğru tabi. mesela borsanın da tüm vergi dairelerinin de tüm bankalarının da sadece mesai saatleri içerisinde çalıştığı bir ülkede bir firmanın muhasebe bölümü 7/24 çalışmalı. müşteri canı sıkıldığı zaman akşam 7'de de ödeme yapmalı gece 04:31'de de. ama muhasebe bölümü o saatte online olmalı ve gelen ödemeyi çat diye işleme almalı. farkında mısınız da burdaki durum müşterinin keyfiyetinden kaynaklanıyor, niye sormuyorsunuz o müşteriye tüm para konularının sadece mesai saatlerinde işlediği bir ülkede sen niye keyfi olarak akşam 7 de ya da gece 04:31'de gönderiyorsun diye. kaldı ki havale olduğunu düşünüyorum. gece 04:31'de bankamatik aramadığını da internet üzerinden yaptığını da bu işlemi. ne tesadüf ki neredeyse her banka kredi kartın olmasa bile normal hesabından kullanabileceğin sanal kart hizmeti verdiği halde. müşteri buna da üşenmeli doğru. hele hele bir konu var ki "acil host lazım" "acil dedicated lazım" gibi vahim durumların olduğu tek ülkeyiz. gece 2 de "acil host lazım" olur mesela.

bir de tabi tüm paranın gündüz döndüğü gece ise bu dolaşımın %2'lere düştüğü bir ülkede bu oran için bile ekstra gece çalışacak muhasebe elemanı da bulmak lazım bir kaç tane di mi.

en çok neyi seviyorum biliyor musunuz? yıllık ise 1 ay öncesinden, aylık ise 1 hafta öncesinden oluşan fatura ödemeyip hatta gününü de geçiren hesabı akşam 5'te kapatmayı tabi müşterinin ödememe veya canı ne zaman isterse ödeme keyfiyeti var da benim niye istediğim saatte kapatma keyfiyetim olmasın.