Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 35 yaşındayım ve ben kendimi bildim bileli bu soruyu ateistler pişirip pişirip sorarlar, sanada biri sormuştur.
Sana özetle şunu söyleyeyim.
Her soru gibi görülen cümle soru anlamı taşımaz. Eğer bir mantığı yoksa o soru cümlesi soru degildir. Bu tarz sorular kendi kendini çürütür.
Senin soru gibi görünen cümle aslında bir soru falan degildir.
Örnegin:
Allah(CC) Sonsuzluk büyüklüktedir.

Sonsuzluk matematiksel bir kavram gibi kabül edilirse, Sana bu soruyu soranlar diyor ki: Peki Sonsuz +1 diye bir kavram olabilir.

Sen bu kitabı al oku
"Şeytanın Düdükleri"
Sonsuz +1 iyiymiş Biz onu küçükken kullanırdık. Şimdi sonsuzluk dediğimizde ufkumuz bile genişliyor durmaksızın. Ateistlerin gençler bu kafa karıştırma amaçlı şeyleri etrafa yayma sebebi gençliğin imanının zayıflaması. Bu gün bazı ateistler bile Kuran-ı Kerim'i ben müslümanım diyenlerin çoğundan fazla okuyor. Ama onun okumasının sebebi imana gelmek veya ANLAMAK değil, sözde bir eksiklik bulmaya çalışmak. Tabiki bunları yaparkende küçük duruma düştüklerini anlamıyorlar.

Altta güncel bir örnek vereyim;
Nisa-78. Nerede olursanız olun ölüm size ulaşır; sarp ve sağlam kalelerde olsanız bile! Kendilerine bir iyilik dokunsa “Bu Allah’tan” derler; başlarına bir kötülük gelince de “Bu senden” derler. “Hepsi Allah’tandır” de. Bu adamlara ne oluyor ki bir türlü laf anlamıyorlar!

Nisa-79. Sana gelen iyilik Allah’tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir. Seni insanlara elçi gönderdik; şahit olarak da Allah yeter.

"İlk ayette “hepsi Allah”tandır” denmişken, sonraki ayette “iyilik Allah’tan, kötülük insanın kendinden” deniyor. Bu açık ve net çelişkidir." Deniliyor

Oysa burada ilk ayette, "sendendir" derken karşısına aldıkları bir insandan bahsediyorlar, "Tümü Allah'tandır" diyerek İyiliğinde kötülüğünde Allahtan geldiği yazılmış. Sonraki ayette ise "Kötülük insandan gelir" denilmiyor "Kötülük insanın nefsinden kendisine uğrar, yani ne kötülük size uğrarsa nefsinizden dolayıdır" deniliyor. Ama gelin görün ki süper zeka atayızlarımız bunu çelişki kabul ediyor

Bu tür sorular sorulmaya teşebbüs ediliyorsa buna meydan verenler yine bizleriz. Bu tür soruları insanlara sormadan önce kendi içinizde çatışın. Araştırın netlik verin. Yukarıdaki örnektede görüldüğü üzere yanlış bilgi verip akıl karıştırmaya çalışan din düşmanları mevcut.

Konu ilgili bölüme taşınırsa daha iyi olur.