IG-FB-X HESAPLARI SATILIR
Eğer bu kadar çok takipci var ise ben biraz fikirlerimi belirteyim.
10-15 bin lira fiyat aralığında şu araçlara bakabiliriz. Tabi araç tercih ederken yakıt, konfor, sonrasında oluşabilecek masraflar ve güvenlik önemli. Hepsi bir arada olmuyor malesef ama biz yinede en iyisini bulmaya çalışalım.
Fiat Tipo LPG bu araçların hidrolik direksiyonlu versiyonlarıda oldukça iyi ve kullanışlı. Piyasasıda oldukça iyidir, alım-satımda sorunda yaşamazsınız. LPG olacağı için yakıtı tasarrufludur. Hatta konfor olarakda gayet iyidir.
RENAULT R 19 Europa / LPG ile yakıtı oldukça tasarrufludur. Yani düşük sınıf bir araç ama piyasasıda oldukça iyidir. Yani satış düşündüğünüzde piyasasını bulabilirsiniz.
Fiat Albea 1.3 Multijet versiyonları yakın konusunda inanılmaz cimri. Zaten taksilerin bir çoğu bu araçlardan oluşmaktadır. Şehiriçi çok iyi bir araç. Küçük motor hacmi ile yakıt problemini neredeyse ortadan kaldırıyor. Kasalarıda hafif olduğu için fazla güce ihtiyaç duymaz. Görsel olarakda fena değildir. Külüstür, alt sınıf araç görünüşü yok.
Renault Clio bu araçların 1.4 Exp. serisinin az yaktığını duydum. Kilometrede 22 kuruş falan. Çok düşük olmasada oldukça tasarruflu bir araç. Piyasasıda çok iyidir. Satışda sıkıntı yaşamazsınız.
Ford Focus bu araçların 2000 modelleri biraz pahalıdır. 15bin liraya bulabileceğiniz araç ne kadar temizdir bilemem, ayrıca yakıt konusunda da pek cimri sayılmaz ama konfor olarak yukarıda tüm araçlardan 10 kat daha iyidir. Güvenlik olarakda aynı şekilde fena sayılmaz. İçine bindiğinizde kendinizi konforda ve güvende hissedersiniz. Bi araştırmanızda yarar var. Piyasasıda epey iyidir, satışda sıkıntı yaşamazsınız.
Bu kadar yeterlidir herhalde. Benim prensibim bilinen ve piyasası olan araçları kullanmak. Size burada skoda, lada vb gibi araçlarda önerebilirdim ama gerek yok. Bu gibi tanınmış, piyasası oluşmuş araçları almak her zaman iyidir. Sonuçta 0 yada yüksek model araç almıyorsunuz. Elbet elden çıkarmak isteyeceksiniz. Ivır zıvır markaları elinizden çok zor çıkartırsınız. Yukarıda ki araçlar ise tam tersi oldukça bilinen ve kitlesi olan araçlardır.
Yakıt konusuna dikkat etmenizde yarar var. Binemedikden sonra araç almanın anlamı yok. Umarım yardımcı olmuşumdur. Şimdiden araç alacaklara hayırlı olsun, kazasız belasız kullanırsınız inşallah.