civilengineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar

Forum siteleri artık öldü mü ? başlıklı konumda, forum sistemi ile büyük bir proje yapılıp yapılamayacağının sorgusu ve tartışmasını yaptık.

Çeşitli araştırmalar ve gerekli değerlendirmelerden sonra, özel bir alanda, iyi bir ekip ve belirli bir yatırım ile bu işin olabileceğine karar verdim açıkcası şuan için.

Sizden bu konuda bazı fikirler almak istiyorum.

1.si sitenin kurulacağı alan belli, ekibi kurduk ve içerik geliştirme çalışmalarına başladık. Peki insanları buraya nasıl toplayacağız. Ben bir forum girsem ve yorumsuz başlıkların olduğu, üye sayısının az olduğu cansız bir ortam görsem bir daha girmem. Bu ilk süreci nasıl aşacağım ? Canlı forumu yakalama sürecinde nasıl bir yol izleyebilirim? Ne tür tanıtım yöntemleri uygulanabilir?

Vb lisansı dışında ne gibi yatırımlar gerekir ( reklam, ekip vs.), başarıya ulaşmak için bu giderler ne miktarda olur tahmini olarak. 0 yatırımla mümkün olmaz hrhalde

Bunun dışında her türlü olumlu olumsuz yoruma, her türlü görüş ve öneriye açığım.

Saygılarımla
GÖZÜNÜZDE BÜYÜTMEYİN
Aslında bu süreç aklınızda olduğu gibi zor bir süreç değil. Kurduğunuz forumu veya blog 'u büyük bir hale getirmenin en sevilen tarafı zaten başlangıç aşaması olduğunun kanaatindeyim.

BEREBERLİK ÖNEMLİ
Bu süreçte birlik çok önemli bir konu yani ekibinizin öncelikle birbirine inanması, işi gözünde büyütmemesi gerekir. Ekibinizi seçerken özellikle konu forum sitesiyse tecrübenin hiç ama hiç bi önemi yok.
Her insanın en az bir tane uzman olduğu bi konu vardır. Bunun illaki bilişim bilgisayar sektörü olma zorunluluğu yok çünkü forum sitesinde bildiğimiz gibi siyaset 'ten grafiğe her türlü tartışma yardımlaşma var.

YATIRIMDAN KORKMAYIN
Yatırım maddi olarak bu siteler için tahmin edildiği kadar önemli bir konu değil emeğin parayı aştığını bizzat gördüm ben. Yaptırdığınız işlerin aldığınız yardımların karşılığını başka bir yardımlaşma yöntemiyle yapmaya çalışın. Yani aldığınız hizmetin karşılığını verirken ilk akla gelen para olmasın karşılığında iş yapmayı teklif etmenizi tavsiye ederim.

inandığınız güvendiğiniz kişilere forumda yetki verin. Gerek para karşılığı gerek iş karşılığı gerek karşılıksız. Başta dediğim gibi illaki her insanın tecrübe edindiği bir iş vardır. bu konuda size yardımcı olmasını isteyin.

ARAYÜZ ÖNEMLİDİR
Kullanıcılarınızı yoracak türden arayüz geliştirmesi yapmayınız.
Örneğin sizin içeriğinizin dikkat çekmesi logonuzun dikkat çekmesinden daha önemlidir.
Yani kolaylık estetikten daha önemlidir. Forum sitelerinde arayüz 'e yapılan yatırımların reklam 'a yapılan yatırımlarla aynı seviyede olduğunu düşünüyorum. Çünkü sizin reklamınız kullanıcı çeker ve arayüzünüzün erişebilirliği, kullanılabilirliği, kolaylığıda kullanıcı çeker.

Sitemizin arayüzünün beklenildiği gibi olmamasının kötü etkileri çoktur örnek vermek gerekirse:
Reklam; kullanıcıyı siteye çeker. Arayüz ise kullanıcıyı sitede tutar.
Arayüzümüz kullanıcı taraflı olmazsa gelen kullanıcı, kullanıcı değil ziyaretçi olur...