Müşteri tasarımcının zevkini beğenmek zorunda mı yani? bunu mu anlatmaya çalışıyorsunuz?

Sanki amme hizmeti veriliyor da çok saçma bir afiş olmuş.

Para karşılığı bir ticaret var ortada, müşterinin isteklerini yerine getirmek tasarımcının görevidir.

Müşteri rengi aç dediyse açacaksın, tasarımcının "ben bu rengi uygun gördüm ben ne dersem o olur" demeye hakkı yoktur.

Müşteri 1 tık yukarı al dediyse alacaksın, tasarımcının "ama ben şablonu ona göre ayarladım" demeye hakkı yoktur.

Müşteri, "bu kısım niye beyaz?" dediyse, tasarımcı burada "o kısım beyaz daha güzel, sen bana bırak" demeye hakkı yoktur.

Müşteri, "çok sade olmuş" dediyse, tasarımcı burada "ben bir şey biliyorum da böyle yapıyorum" demeye hakkı yoktur.

Müşteri, "buraya parlama efekti verelim" dediyse, "tasarımcı burada "oraya o efekt olmaz" demeye hakkı yoktur, müşterinin istediğini yapmak zorunda.

Sonuç olarak tasarımı kullanacak kişi müşteri, onun istediği değişiklikleri tasarımcı yapmalıdır.

Ben böyle uygun gördüm bunu kullanacaksın gibi bir lüksü yoktur tasarımcının.

Müşterinin istediği şeyler gerçekten tasarımı bozan şeyler olsa bile, tasarımcı "para karşılığı" bu işi yaptığı için yapmak zorunda.