Merhaba arkadaşlar genelde dedicated alırken 32gb ramli 16gb ramli sunucular satılıyor halbuki ben tek sitemi barındırmak amaçlı istiyorum sitem yese yese max 4gb ram yer bilemedin 5-6gb
Sitemin günlük hiti 70k civarı ve çok aktif. Bu noktada cpu olayı devreye giriyor. Bazı anlar cpu 8e 9a fırlıyor bazı anlar iyimser oldu şu sıra sık sık diyelim. Şuan elimde bulunan dedicated Quad Core 2.66Ghz HT Lynnfield (X3450) işlemcili. Mysql optimizasyonu yok bilgim olmadığı için, sadece litespeed ve cloudflare kullanıyorum işe yaramıyor değiller kullanmasam belki tüm gün kitlenecek sunucu.
Tek site barınacağı için yüksek mebla yatırmakda mantıksız geliyor benim aldığım sunucularda millet yüzlerce site barındırıyor. Rami az fakat cpusu iyi bir sunucu arıyorum harddisk alanının hiç bir önemi yok. Bu ayın 20si gibi yeni bir sunucu kiralamak istiyorum şuanki yetmediği için. Türkiye veya avrupa lokasyon bakıyorum önerilerinizi bekliyorum. Herkese hayırlı işler.
Yeni Sunucu almak yerine bu sunucuda kalıp
Elazığlı168 'e sunucunuzda optimizasyon yaptırsanız daha mantıklı değilmi sizce?