NeuStar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
jb nedir ben bişey herhangi birşey yapmadım aldığım gibi kullanıyorum güncel versiyon suan. yüklü kendi kendini güncelliyor. zaten anlayamadım detaylı anlatırsanız memnun olurum çünkü iphone ilkkez kullanıyorum
JB: Jail Break.
ios işletim sistemi *nix tabanlı, kısacası elinizdeki aletin bir bilgisayardan pek bir eksiği yok. Yalnız Apple oldukça katı (tutucu) davranarak yazılımsal olarak eklenebilecek bir çok özelliği cihazda bulundurmuyor. İşte tam bu noktada devreye Jail Break(hapisten kaçış) giriyor.
Jail Break yapılmış bir cihazda neredeyse hiçbir sınırlama olmadan işletim sisteminin içerisinde istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.
Örneğin: Bir şeyler yüklemek, indirmek için itunes yazılımını kullanmak zorunda değilsiniz.
Komut satırını dilediğinizce kurcalayabilirsiniz.
Sistemde bazı ayarlara daha kısa yoldan ulaşabilirsiniz.
Uygulamaları ücret ödemeden kurabilirsiniz.
...

Telefonunuzda Cydia, ipastore gibi uygulamalar varsa telefonunuz jail breaklidir.

Jail Break'in bir dez avantajı da resmi olmayan depolardan indirdiğiniz uygulamalar telefonunuza zarar verebilir, telefonunuzun işleyişini etkileyebilir. Bahsettiğiniz sorunda aklıma Jail Break gelmesinin sebebi buydu.