Nereden başlasak bilemiyorum. Siyasetle yakından ilgilenmeme rağmen, siyaseti kahvehane gırgırı sanan insanlarla muhatap olmamak için konulara cevap vermekten çekinirim çoğu zaman. Ama artık illallah getirdiniz be. Hepimiz biliyoruz ki orada yazılan yazının tarihini değiştirmek 2 dakikamızı almaz. Kaldı ki bugün en az 10 yerde gördüğüm resmin bir Allah'ın kulu da linkini atmamış. Muhtemelen biri cevap olarak link atacaktır da burda "sazan.avi" profillerinin başına T.C yazanlar mı yoksa sürekli inci sözlüğün gündemde kalması için arkadaşlarını haberdar eden mi ? Yorumu size bırakarak devam ediyorum. Daha dün Ankara 7.cadde civarında yeni açılmış Ziraat Bankası'nın önünden geçtim. T.C yazısı yoktu. Yani İnci sözlük yazdı diye Ziraat Bankası yetkilileri T.C ibaresini kaldırıyor. Gerçekten komik. Kaldı ki bu "sazan.avi"yi inci sözlük başlatmış olsa da insanlar "aaa inci başlatmış beyler, biz de değiştirelim isimlerimizi" vs. diye isimlerinin başlarına T.C eklemediler. Samimi duygularla tarafını seçmek için yaptılar bunu.
Bundan 10 sene önce Abdulah Öcalan'a bebek katili, teröristbaşı, imralı canisi deniyordu. Bugün barış elçisi oldu. Gelecek 10 sene de nelerin değişeceğini artık kimse kestiremiyor. T.C yazılarının kaldırılması bir başlangıç olamaz mı ? Amaçları Turgut Özal'ın Anadolu Cumhuriyeti'ni kurup Türk'ün adını bu coğrafyadan silmek.
Geçen hafta Türkiye Ekonomisi dersimize giren hocamız 2 sene evvel okulda öğrencilere yönelik bir anket yaptığını söyledi. Anket sorusu şöyle:
" Yarın savaş çıksa kimler askere gider? "
200 kişilik sınıftan yalnızca 9'u giderim demiş. Evet bu toplumu tepkisizleştirirsen, her şeye eyvallah dedirtirsen sonucu böyle olur.
Yanan orman karınca hikayesini yazmak isterdim lakin hikayeyi bilen mesajı anlamıştır zaten.
Herkese iyi forumlar.