linux u en son 5-6 sene önce denemiştim. nete bağlanmakta sorun yoktu ama onun dışında linux kullanmak bana zor gelmişti o yüzden bir daha kurmadım.
ama en azından cd den çalışan bir linuxla öyle hesaplara girmeyi deniycem.
teşekkürler yorum için.
Hocam ubuntunun kullanımı kolaydır onu deniyebilirsiniz

Ben şuan ubuntu kullanıyorum.
Window`u bir elma olarak düşünürsek= Nasıl bir kurt elmanın içini oyarak ilerliyorsa windowstada zararlı yazılımların bir kısmı öyle ilerler. ilaçla kurdu öldürebilirsiniz yani windowstada antivirüsle halledebilirsiniz ama kurtun açmış olduğu delikler yollar elmanın içinde kalır aynı durum windowstada vardır bu tahribattan kurtulmak için her hafta format gerekir.Çünkü girdiğimiz web sitelerinde,aldığımız maillerin içine bile mail açıldığında pc ye atlayan yazılımlar atıyorlar.Zararlı yazılıma karşı antivirüs kullanmak pek akıl karı değil çünkü antivirüs üretenlerinde ne halt yedikleri belli değil.
Linux kullanırsanız bu elmanın dışının metalle kaplı olduğunu düşünebilirsiniz

İçeri sızmak imkansız değildir ama çok uğraş gerektirir buda ergenlerin deneme tahtası olmaktan alıkoyar sizi

Sızan kişi profesyonelse zaten geldiği belli olmaz işini bitirip gittikten sonra belli olur
Bizzat bu hack olaylarını takip ediyorum yeni şifre yöntemleri vs. geliştiriyorum.Allaha çok şükür bugüne kadar ne hack ne birşey var

Bir kere windows kullanırken oyun hesabıma girdiler girdiklerine gireceklerine pişman oldular

Bende biraz keçi inadı var
1 yıldan fazladır tam olarak linux kullanıcısıyım.Ne hack riski ne birşey rahat rahat takılıyorum windowstayken hep diken üstündeydim
Bence 2. işletim sistemi olarak bilgisayarınızda linux`u sabitleyin
Güvenlikle ilgili bir sıkıntınız olursa pm atın elimden geldiğince tavsiyede bulurum.