java me mobil için kullanılıyor hocam

http://www.java.com/tr/download/faq/whatis_j2me.xml

ama yerinde olsam bunla uğraşacağıma android ile uğraşırdım (ki tavsiyem bu yöndedir)

java web olayını çok bilmiyorum, çalışmadım hiç o yüzden hangi döküman iyidir ya da kötüdür bilmiyorum. türkçe kaynak bulabileceğini de sanmıyorum.

mvc apayrı bir dünya, katmanlr halinde bir web platformu, standart yapıdan çok uzak, o yüzden normal asp.net kitabı çok işine yaramaz. mvc için tabii ki c# öğrenmen lazım zaten java bilgin olduğu için çok şeyde zorlanmazsın ama kütüphanelerini öğrenmen lazım..

önce c# a başlayıp sonra mvc ye geçiş yapabilirsin..

bunun haricinde, şahsi fikrim, kendine bir alan bul ve o alanda uzmanlaş. Türkiye şartları her ne kadar buna çok uygun değilmiş gibi görünse de yine de bir alanda uzman olduğunda iş bulabilirsin, olmadı gel ben sana iş vereyim hangi alan dersen, gelecek için iki alan görünüyor. biri web(cloud) diğeri de mobil (ios,android) . hangisini seçeyim dersen sana kalmış. Ancak bana göre mobil tarafı daha zevkli, webi çok sevmiyorum zaten bir şey de geliştirmiyorum pek.. hangisi hoşuna gidiyorsa ona yönelmeni tavsiye ederim