Hiç bir çalışma yapmadığınız site ne demektir?
google bot vahiy ile bulmuyor siteleri.
google addurl bölümünden siteni ekleyeceksin.
google webmaster tools a siteni ekleyeceksin.
ya da sitene bir yerden bir link gelecek.
eğer addurl bölümünden sitenin anasayfasını eklersen ve tüm iç linkler anasayfana gidiyorsa anasayfan değerli olur.
eğer addurl bölümünden siteni subdomain.domain.com şeklinde eklersen ve tüm iç link sisteminde linkler subdomain.domain.com a yönleniyorsa subdomainin değerli olur.
ya da WT toolstan subdomain eklersen google kafasından senin root domainine index vermez sen bir link atmıyorsan.
yok eğer google bot bir link ile geldiyse o zaman da linki alan sayfa ve yine iç link stratejisi önemlidir.
yani öyle ya da böyle. sana anasayfanı linklemedin mi, orası değersiz bir sayfa olur.
ŞİMDİ SON KEZ SANA ŞUNU SÖYLÜYORUM. ARAMA SONUÇLARINDA DOMAİNLER SIRALANMAZ. ARAMALARDA DOMAINLER SADECE TÜM SAYFALARA, SAYFALARIN ALDIKLARI LİNK GÜCÜYLE ÇARPAN DEĞER YARATAN BİR TRUSTRANK DEĞERİ OLUŞTURUR.
GOOGLE DOMAİNLERİ SIRALAMAZ. GOOGLE SAYFALARI SIRALAR.
SENİN DOMAIN DEDİĞİN ŞEY DOMAİNİN ROOT İNDEX SAYFASIDIR.
www.abidikgubidik.com/ DİYE SİTEYE GİRDİĞİNDE KARŞINA DOMAİN ÇIKMAZ ANASAYFA ÇIKMAZ KARŞINA ABİDİK GUBİDİK COM UN İNDEX SAYFASI ÇIKAR. BU SAYFAYI ANASAYFA YAPAN SENSİN.
BU SAYFA YERİNE ALT SAYFAYI YA DA SUBDOMAİNİ DE DAHA DEĞERLİ YAPABİLİRSİN.
HİYERARŞİK OLARAK
Konuyu baştan sona okudum ve en iyi açıklamayı burada yaptığınızı gördüm ki ben de aynı şeyleri söyleyecektim.
Anasayfa diye bir şey yoktur. Sana göre index.html bana göre index.php ona göre default.html diğerine göre default.asp - .aspx ve diğerleri. Bir çok yazımda her sayfanın ayrı bir site olarak değerlendirilmesini belirttim. Bir alt sayfanın ana domaini geçme ihtimali elbette vardır. On ve offpage seo ve diğer seo çalışmalarıyla bu olağandır.
Yani anasayfa diye bir şey yok site adresi var. örnekle şöyle;
fsm köprüsünden birisi atlamış!
aaa! nereden haberin oldu?
hurriyet veya hurriyet.com sitesinden gördüm.
bu hiçbir zaman hurriyet.com/fsm-koprusunden-adam-atladi değildir