Merhaba,
Bu konuda sadece üç yorumum olacak;
1- Alan adı satın alırken akbaba konumuna düşüp de satın aldıktan sonra kral olmayın.
2- Aldığınız alan adlarının uzantılarından önceki sözcükler jenerik veya güzel anahtar kelimeler olabilir ama uzantıdan dolayı kaybediyorlar bana göre, yani, yeni çıkacak olan uzatıları bekleyip - örneğin .web uzantısını - daha akıllıca bir yatırım yapmış olabilirdiniz ve olası müşterilerinizin de daha hoşlarına gidebilirdi.
3- faydasız.org ile facebook.pw arasındaki farkı biraz "marka nedir, marka ihlali nedir?" gibi soruların cevaplarını arayıp bulduğunuzda ve Wipo davalarına göz attığınızda anlayabilirsiniz sanırım.
Teşekkürler.
1- akbaba ve kraldan ne kastettiniz anlamadım. domainimi değerlendirmesi mi yapıyorsunzu benimle ilgili değerlendirmemi ? Ne anlatmak istediniz net olursanız sevinirim.
2- İmkanım oldu aldım pw uzantıları web gelince onlardan da alabildiğimi alırım müşterilerime onları da satmaya çalışırım sorun değil.
3- wipo davalarında en son baktığım enparam.com ve kanald idi. kendimde şahsen marka domain firmaya sattım bir sorun da görmedim. Siz ne gibi sorun gördünüz boş domainde ? Kanald.net 10.000 euroya satılık siz bir sorun görüyormusunuz. En son yüksek paraya sattığım domainlerden biri de alcipan ile ilgili idi. alcipan da knauf un tescilli bir markası gene bir sorun göremedim siz ne sorun gördünüz.
kanald davası ile ilgili aşağıdaki yazıyı okuyabilirsiniz.
http://www.dnhaber.com/wipo/reddedil...onuclandi.html