Vergi hususunda aynı şeyleri söylüyoruz hocam. Aramızda bir fark göremedim. Bende ondan bahsediyorum zaten. Siz gayet güzel örneklendirmişsiniz. ABD'li bir araba alır 5000$ biz alırız 15000$, bu arada ki farkın sebebi sadece vergilerde değil. Sonuçta biz aracları ithal ediyoruz. Biz kendi arabamızı üretelim 5000 dolara binemeyiz belki ama 8000, 10000 dolara bineriz. Biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Bunu herkes anlamalı. 4/4'lük refah içinde olmamız mümkün değil. Daha hala sivil Anayasası olmayan bir ülkeyiz. Bir çok işi aynı anda yürütüyoruz. Sivilleşme, yargı, ekonomi ve en önemlisi iç meseleler, terör ve kürt sorunu gibi. Bizim başımızda büyük dertler var iken kalkıpda ekonomoyi bu denli ayakta tutabiliyor ve 2020 olimpiyatlarına kendimizi hazır hissedebiliyorsak bu büyük bir başarıdır.
Destek konusunda, KOSGEB'in inanılmaz paraları faizsiz verdiğini, onu geçtim hibe ettiğini biliyorsunuzdur umarım. Yani yatırımcıya oldukça iyi destek sağlanıyor. Daha fazlası olabilir mi? Olabilir. Fakat tek bir yere yoğunlaşamazsınız. Burada ülke yönetiyorsunuz. Devlet planlarını hep geri dönüşe yönelik yapar. Bir örnek daha. Turk Telekom özelleşti. Ucuza mı gitti evet. Bu eleştiriye katılıyorum. Fakat fenamı oldu? Şimdi Turk Telekom'un sattığı her üründen, hizmetten devlet çatır çatır vergi alıyor. Yatırımcı demek yatırımcının cebinin dolması demek değil. Bunu bazı arkadaşlar yanlış yorumluyor. Bana Ali Ağaoğlunun faydası ne? Bana Sabancının faydası ne demeyin. Onların ödediği vergi ile dönüyor işler. Tıpkı bu olimpiyat oyunları gibi uzun vadeli planlar yapılıyor. Yabancı yatırımcı gelsin ki adamın sattığı her üründen vergi alabilsin devlet.
Vergi vergi vergi bütün mesele bu. Hiç kimsenin hoşuna gitmiyor. Açıkcası her ay 50 lira vermek varken 300 lira benzin parası vermek benimde hiç hoşuma gitmiyor. Ne yapalım? Herşeyi ucuzlatalım. Vergileri düşürelim %5'e, %8'e Oh mis. Cebimize girsin bütün kazançlar. E sonra? Bu devlet nasıl yol yapacak, nasıl memurun maaşın ödeyecek. Sonra kızmayacak mıyız devlete e kardeşim neden bana zam yapmıyosun. Neden benim okulumu pislik götürüyor? Neden avrupalı 2 adım yere uçakla giderken biz hala otobüsle seyehat ediyoruz. Resmi kurumları tanıyanlar bilir; neden ödenek yok kardeşim? demeyecek miyiz? Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Olay dengeyi yakalamakda. Her zaman yakalanmıyor işte bu meret. Bizimde yapmamız gereken şey yeri geldiğinde eleştirmek, yeri geldiğnide destek olup taktir etmek.
Yok ben bunu kafamda + ları - leri biriktirerek yapmadım. Benim
ruhumda var komünistlik. Komünist değilim ama yapım öyle ne yapayım

Bence devletler olmasa da olur. Tek bir dil olsa insanlar huzur ve refah icinde
yaşasa. Cok zor bir şey değil ki illa birinin lider olmasına gerek mi var.