gelişeceksek sanayide, teknolojide, askeriye de gelişelim hocam spor neymiş Allah aşkına. Kaldı ki sporda gelişebilmek icin illa böyle stadlara gerek yok. Tamam iyi hoş da bütced 35 milyar dolar acık varken 20 milyar dolar spora mı harcanır.
Hocam burada ki amaç spor alanında gelişmek değil ki. Ülkenin tanıtımını yapmak. 2020 yılında tüm dünyanın gözü Türkiye'de olacak. Eğer bu organizasyonu alabilirde alnımızın aklıyla çıkarsak bize çok getirisi olacak. Tüm potansiyel turistler televizyonda Türkiye'yi izleyecek. Bunlar ülkemize döviz getirecek. Ayrıca ülkemizin uluslararası prestiji artacak. Prestijimizin yükselmesi demek yabancı yatırımcı demek, uluslararası arası arenada daha fazla söz sahibi olmak demek. Yani bunlar hep birbirini etkiler. Diğer mesajımda f1'i örnek verdim. Evet F1 milyonlarca izleyicisi olan bir yarış. Çünkü aynı anda tüm dünya izliyor. Bu yıl F1 fikstüründe yokuz. Oysa ki çok sevinmiştim F1 pisti yapıldığına. Dünyada sayılı ülkeler giriyor bu listeye. Bizde o listedeydik ve F1 yarışının olduğu gün tüm dünya Türkiye'yi izliyordu. Peki ne oldu? 3-5 milyon dolar fazla istediler diye devlet rest çekti. Peki değermiydi? Hayır. Sırf gurur uğruna ve posta koyma amacıyla yapılmış bir harakettir. Ben devletin bu yönünü çok eleştiriyorum. Sonuç olarak değil 3-5 milyon 100lerce milyon dolar ile yapılamayacak ülke reklamından olduk. Gibi gibi bu konu uzar gider. Reklam önemlidir. Her işte, her alanda reklam çok önemlidir. Her yapılan yenilikte, her yapılan çalışmada yatırımda benimde cebime 3 kuruş girecek mi hesabı yapacak olursak bu iş yürümez. Nedense herkes kendi cebini düşünür olmuş. Büyümekte olan ülkeler, tıpkı Türkiye'nin son 10 yılda olduğu gibi yüksek vergi öderler. Bu ekonominin bir kuralıdır. Vergi devletin en büyük geliridir. Ne kadar para kazanırsan o kadar büyürsün. Tabi doğru politikalar ile.