sürükle bırak yapmak istiyorsanız .net e geçin derim.
bunun dışında dreamweaver görsel üzerine kodlamada olduğu gibi standart kodlama konusunda da gerçekten başarılıdır. siz kullanmayı bilmiyorsunuzdur orası ayrı.
dreamweaver'ın üst bölümünden bulunan menü alanında "insert" seçeneğinde bir çok php, html ve hatta son sürümlerinde jquery mobil kısa yolları mevcuttur.
bunun yanı sıra dreamweaver'da snippet bölümü mevcuttur. buraya kendi sık kullandığınız kodları ekleyebilir, bunlara da kısa yol atayabilirsiniz.
bunlara ek olarak html tag tamamlama ve php yazarken ctrl+space tuşana basarak kod listesinden seçme özelliği vardır.
ayrıca html ile çok vakit kaybediyorum diyorsan zencoding'in dreamweaver eklentisini kurup basit formüllerle html kodlarını yaratabilirsin.
ama dersen ki yok ben yazılımcı gibi değil de daha çok tasarımcı gibi davranmak istiyorum, sürüklüyeyim bırakayım oradan iki id değerini değiştireyim, modüller hazır olsun v.s. v.s. php sana göre değildir zaten.
yukarıda saydığım bir çok özelliğe rağmen dreamweaver şöyle, böyle diyorsanız bir sorun vardır zaten.