çook uzun zamandır girmiyordum r10'a çünkü bundan 4-5 yıl önce dopdolu.net'in yaptığı gibi guncel.us gibi spam script ve güzel bir kewword database vardı. google ile günlük 160-170 dolar gelir alıp en fazla 50 günde içeriğimiz banlanırdı. sonra google kendi aramalarını botla çeken siteleri önce sayı sınırlaması getirererk bitirdi. msn.com bing.com altavista dan içerik almaya başladık ardından sandbox a düşürdü sonra yavaş yavaş bitirdi. google araması ile gelen adamın arama sonucunu kaydediğ rewrite engine ile dehşet büyük siteler yapıyoduk özgünlüğü yemişim havasındaydık ta ki 1 yıl sonra google filtrelemeyi getirene kadar. elimizde şişmiş spam sitelerini wordpress ve tagleme sistemine çevirdik sonra onlarıda filtrelediler.

yukarda uzun uzun yazdım kısaca biz cin olmaya çalıştık google çarptı. o günlerde bir abim vardı ayda 700-800 dolar özgün içeriğiyle para kazanan. ben banlana banlana sıkıldım ve bıraktım bir iş kurdum ara ara giriyorum hala 1-2 dolar kazanan sitelerim var sunucu parasını çıkaran. ama özgün içerik yapan abi 700-800 doları 3000 dolara çıkardı. yani anlayacağınız evet çok kısa zamanda 1000 dolar kazanıp 3-4 denemeden sonra bıkacağınıza üstüne hep koyduğunuz özgün içerik özgün bir projeyle devlet memuru gibi para kazanabilirsiniz.

ha birde tamamını okudum yazıların çalan çırpanlara çok giydirilmiş. ama burada hiç kimse internetin öbür dünyasını düşünmüyor. çoğumuzun dakikası saati para. bir çok işi düşünürken bu kadar zaman harcayıp ne kadar para kazanacağımızın terazisini yapıyoruz. internet insanların sadece birşeyler okuyup sadece orjinal sitesinde okuduğu bir yer değil. senin özgün ve yararlı içeriğin senin sitede 10 kere görüntülenip başkasının sitesinde 5000 kere görüntüleniyorsa bence suçu kendinde aramalısın. ha birde aramızda hiç c/p sitesi olanda yok maşallah . şu doktora soru sorarken bir arkadaşım ekolü varya ben bugün bunu gördüm diyorum.