digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen bir hikaye yarışması düzenliyorsun. Ve birincei şu kriterlere göre berlirlenecek diyorsun. Kim belirleyecek? Bir jüri.

Birileri İYİ BİR HİKAYE YAZAR bu hikaye yavaş yavaş yayılmaya başlar, insanlar hikaye hakkında bir birlerine bahsetmeye başlarlar (sosyal medya), insanlar hikayenin fotokopilerini bir birlerine dağıtır (tanıtım yazıları), başka yazarlar hikayenin beğendikleri kısımlarından alıntılar yaparak yorum yazarlar (backlink)... Hikaye birinciliğe doğru yükselir.

Birileri de çok tanınmayan BİR BAŞKASININ HİKAYESİNİ ÇALAR direk jüriyi satın alır (hacklink), para ile sosyal medyada tanıtım yaptırır (retweet, autolike), para ve torpil ile hikayenin tanıtımını yaptırır (backlink alma, link değişimi)...

Bunlardan hangisi seo acaba ))))

Siz seo denilince haclinki anlıyorsanız zaten ortak noktada buluşmamız imkansız..

Google bir şeylere göre sıralama yapacak buna MECBUR!

İşte o birşeylerin ne olduğunu sürekli değiştiriyor. Ve sen de sürekli neye göre sıralama yaptığını çözerek ona göre pozisyon alıyorsun ( Legal yollardan ) Seo budur ve bu da gayet normaldir.

Bir yerde sıralama olacaksa orada Kriter olacaktır ve sıralamalar Kesinlike bu KRİTERLER e göre olacaktır.

Ve KRİTERLER e göre sıralama olması özgünlüğe mani değildir ki bu durum Seocular için bir iş fırsatıdır.

TuzsuzT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fatih Bey tersten düşünüyorsunuz. Google yarışma düzenlemiyor ve birinciyi şu kriterlere göre seçeceğim demiyor. İnsanlar sitelerinde içeriklerini oluşturuyor, sitesini belli bir sisteme göre dizayn ediyor v.s. Sonra Google bunların arasından seçimlerini yapıyor. Ama bazı kişiler Google bu sıralamayı yaparken nelere dikkat ediyor diye düşünüyor ve bazı yöntemler keşfediyor.

İkincisi, bir hikaye yarışması yapılsa ve yazarlar jürinin kriterlerine göre yazıyor olsa o yazarlarda hayal gücü, özgünlük v.s. olmaz. Bu şekilde yazan kişilere yazar denmez, yarışmacı denir. Yazar hikayesini jüri için değil insanlar için yazmalıdır. Böyle yazarsa yazar olur ve kendine toplumda bir statü sağlar.
Tersten düşünen ben değilim. Siz kendi söylediğinizi kabullenmiyorsunuz. Seo yokken de algoritmalar vardı ve Google buna göre sıralıyordu diyorsunuz. Bu söz, Google belli kriterlere göre sıralıyordu anlamına gelir ki bu kriterlerden biri ÖZGÜNLÜk'tür ama tek kriter değildir ki ve asla olamaz.