Bir site rekabet etmediği bir kelimede 1. sıraya neden çıkar? Belki de Ertanı orada tutan şey içeriğinin seo ile alakalı olmamasıdır. Google Ertan'ın sitesini şöyle algılıyordur: bu adam genel anlamda seo ile ilgilenmemesine rağmen "(satın aldığı) tonlarca footer backlinkle" referans gösterildiğine göre kaliteli bir seo uzmanıdır. Hatta google Ertan'ın sitesine kurumsal bir gözle bakıyordur şimdi o derece mankafa yani. Kişisel yorum yapacak olursam yok iç optimizasyonu harikaymış yok şuymuş buymuş diyenlerin optimizasyondan ne kadar anladığını bir kenara koymak lazım onu tartışmaya bile değmez ama Ertan'ın sitesinin bize kanıt olarak sunduğu tek şey "Google'ın içerik sınıflandırmasının sınıfta kaldığıdır). O site berbat bir site ve Ertan bana göre seo uzmanı değil; onu tarif etmek gerekirse Backlink Milyarderi demek gerekir. Ben bunu Ertan'ın başarısı olarak değil de Google'ın başarısızlığı olarak görmeyi daha uygun buluyorum. Bununla birlikte kendisini sadece orada durduğu için tebrik ediyorum daha fazlası için değil.