Minare adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@WSBGDH

Benim yazdıklarımı yetme webmasterların okumasına değer bulmuşsunuz ama söylediklerimle ilgili hiçbir antitez sunmamışsınız ki?

Nihayetinde söylediğim şey her zaman aynı; Google iyi yada kötü. Başarılı ya da başarısız. Ticari anlamda da sosyal anlamda da bu sisteme ayak uyduran webmaster başarılı bir seo'cudur. İster çocuk olsun, ister kurum olsun.

Atıyorum kahve satan bir firma için kahve kelimesinde 1. sırada olmak önemli ise bunu 1. yapacak olan adam google'ın sisteminin ne kadar kötü olduğu ile ilgilenmez. Kötü de olsa o sisteme adapte olur. Kahve şirketi google'ı açıp arama yaptığında 1. sırada olup olmadığına bakacak. Ne yapsın pandayı, kündeyi.

Konuda seozeo diyenler aradığımızı bulmak istiyoruz diyorlar. Ben de hepsine hak veriyorum. Ve diyorum ki bu adamlar tamamen seo ile ilgili başarılı çalışmalar yapmalarına rağmen hala ertan diye bir arkadaş çıkıp kendi ismi ve soyismi ile genel makaleler yayınlamasına rağmen bireysel olarak bir başarı yakalamışsa burada yapacak hiçbir şey yok. Bu Ertan'ın başarısını katmerleştiren bir olay (ilk mesajımda da bunu söyledim).

Google siteleri robotları ile takip ediyor diyorsunuz. Benim söylemek istediğimi gerçekten anlamak mı istemediniz? Bugün uyduruk bir yöntem kullanarak google'ın gözüne girmeye çalıştığınızda, Google size adapte olmak için mi bu arama robotları sitenize giriyor sizce? O robotlar gelir siteni indexler, rapor gönderir, ya ban yersin, ya sabit kalırsın ya da yükselirsin. Olay budur. Yani yine patron google. Bu yüzden sözümün arkasındayım. Google kimseyi takip etmek zorunda değil ve etmez de.

Son paragrafa binaen, google bana ayak uydursun diye bir şey olmadığının üstünü çizedurdum. Siz de dediklerimi tekrarlamışsınız.

Sizin bahsettiğiniz zahiri ve harici çalışmalar (on-page, off-page)'la konumuzun şu anda bir ilgisi yok. Burada SEO'nun ne olduğunu değil, google'ın ve seocuların (sitelerin) uyum ya da uyumsuzluğunu tartışıyoruz.
Aynı şeyleri konuşuyoruz siz de biliyorsunuz lâkin açıkları başarı olarak gösterdiğinizi söyledim yine bana aynı şeyleri anlatmaya kalkıyorsunuz. Örnek;

"Google siteleri robotları ile takip ediyor diyorsunuz. Benim söylemek istediğimi gerçekten anlamak mı istemediniz? Bugün uyduruk bir yöntem kullanarak google'ın gözüne girmeye çalıştığınızda, Google size adapte olmak için mi bu arama robotları sitenize giriyor sizce? O robotlar gelir siteni indexler, rapor gönderir, ya ban yersin, ya sabit kalırsın ya da yükselirsin. Olay budur. Yani yine patron google. Bu yüzden sözümün arkasındayım. Google kimseyi takip etmek zorunda değil ve etmez de. "

- Yanlışınız var. Google indexlediği bütün siteleri robotları yardımıyla takip eder. Zamanlama faktörünü de kendisi belirler, siteye göre. Yani sizin dediğini gibi Google takip etmek zorunda değil diye bir kavram yok."

Ne demek olyuor bu? Robotlar işlemleri yapar.
Sizinle münakaşa edemeyeceğim kusura bakmayın. Kolay gelsin size.