Merhaba üstadlar, ben php'de yavaş yavaş üst seviyeye çıkmaya çalışıyorum. Mvc yapısını yeni yeni öğreniyorum, araştırıyorum. Hem kendimi geliştirmek hem de uzun zamandır aklımda olan bir projeyi hayata geçirmek için bir kaç konuda değerli fikirlerinize ihtiyacım var.
Projemi Codeigniter kullanarak yazmayı düşünüyorum veritabanı olarak da mysql kullanacağım. Projenin temelinde tıpkı Facebook veya Twitter'daki gibi bir anlık veri uygulaması yatıyor. Bunun ajax ile uygulamarını daha önce görmüştüm fakat bir kaç araştırma sonucu daha performanslı ve profesyonel bir yapı olan websocket olayını gördüm, sonrasında da nodejs.
Şu ana kadar bilgisayarın local sunucusunda kendi kendine uğraşan ben için tüm olaylar biraz kafamı karıştırdı açıkçası. Yapmak istediğim Codeigniter çatısını kullanarak kendi projemi hazırlamak ve websocket yapısını öğrenmek.
Sizden sadece şu olayı biraz açıklamanızı rica edeceğim, nedir ne değildir şu websocket? Codeigniter ile kullanılır mı? MySql ile performanslı çalışır mı?
Teşekkürler şimdiden.