Zaten özgün içerik zırvalıktan ibaretti. Kaliteli backlinklerin olsun gerisi fasa fiso. Bu konuda Google hiçbir zaman değişmedi. Sadece olan özgün içerikleri biraz önplana çıkartmak oldu fakak c/p içeriği olan bir site kaliteli backlinklere sahipse istediğin kadar özgün yazsan da geçemezsin zaten. Başından beri böyleydi bu durum. Yazılar yok 250 kelime olsun yok 350 olsun bunlarda zırvalıklardan ibaret. Önemli olan o yazılara bağlılık ve bununla bağlantılı olan hemen çıkma oranı.
Şunu da eklemek isterim ki c/p de girsen eğer siten kaliteli değilse sıralamaya giremezsin ama kaliteli backlinkleirn var ise hedef kelimende iyi bir noktadaysa sıralamaya rahat yerleşirsin her c/p de. İlk sayfa olarak genelde. O içerikle alakalı bir durum değil. Ha 3-5 aylık bir siten olur hedef kelimende 8-9 sayfalardasındır. Özgün içerik girersin ilk sayfada bile listelenebilrsin tabi ki rekabeti az alt kelimelerde. Yoksa zor.
Bir yazıyı özgün yazdığın zaman o yazı sıralamaya girebilir de girmeyebilir de. Özgün yazmak herşey değil. Google'ı mutlu eden kaliteli linklerinden başka birşey değil. İstediğin kadar özgün yaz, kaliteli linklerin olmadıktan sonra bir hiçsin. Millet neden sıralamalardan ilk 500 de yokum hedef kelime de kayboldum vs. diyor zannediyorsunuz sağda solda ? Adam zannediyor ki ben tanıtım yazılarını alır kalıcılık sağlarım ? Eee kaliteli linklerin yok ? Anasayfa dan ya da footerdan alınan bir link ile tanıtım yazısını kıyaslanması gerçekten komik. Tanıtım yazıları, footerdan ya da sidebardan alınan linklerden daha değerli asla olamaz ve hiçbir zaman olmadı. Google'ın dediklerine inanan baştan kaybedenlerdir.
Bu arada on page seo kriterlerinden olan anahtar kelime yoğunluğu o kelimeye verilen önemi Google'ın gözüne sokmak demektir. Bunu kimse es geçemez.Yazı başına 300 kelime olsun yok %3 olsun anahtar kelime yoğunluğu bilmem ne bunlar şehir efsanelerinden başka birşey değildir. Önemli olan o sitede toplamda geçen anahtar kelime yoğunluğudur. Ki bu diğer kelimelerden fazla olduğu zaman iş biter zaten. Artık bu saplantıları olan, kurtulsun.