yaramazkedicik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Özgün içerik nedir biliyor musunuz arkadaşlar? Şu an 12 sayfalık bir konu olmuş ve bu 12 sayfa içerisinde herkes aklından geçenleri buraya aktarmış, bir kaygı ve beklenti içine girmeden. Ortaya çıkan sonuç nedir? Bu 12 sayfayı okuyan yüzlerce kişi kendine göre ufak dersler çıkarttı.

Özgün içerik diye makale yazan bir güruh var ortada. Şahıslar daha "herkes" yazmasını bilmeyip de "herkez" yazarken, özgün içerikli makale yazıyorum diye ortaya dökülüyor. Çoğu siteye girdiğimde 10 cümlelik bir açıklamanın içinde en aşağı 10 tane aynı kelime var. Sürekli "var ya" demek gibi bir durum bu. Her cümlenin başında ya da içinde "var ya" diyen bir insanın konuşmasını ne kadar dikkatle dinlersiniz? Özgün diye savunduğunuz makaleleri şuraya koysanız ve tam anlamı ile okumaya kalksak çoğundan zevk alacağımı bile düşünmüyorum. Çünkü özgünlük kelimelerin yerlerini değiştirmek ya da kelimelerle cümleleri şişirmek değildir. Özgünlük arayışta olan insanlara nitelikli en iyi bilgiyi verebilmektir.
Dediğiniz gibi 12 sayfa konu olmuş ve kimse 1 kuruş para almadan buraya aklındakileri veya kendine göre tecrübelerini paylaşmış. İşte özgün içerik budur.

Google'da özgün içerik olarak arama yapın ve 3. sayfaya bakılırsa özgün içerik ne demek herkesin anlayacağını zannediyorum

Özgün içerik tamam da kime göre neye göre özgün. Geçen gün birinin " tamamen özgün yazıyorum sitem full özgün " dediği siteye girdim, yazdığı toplamda 50-60 kelime ama içinde toplamda 8 kez anahtar kelime geçmiş. Özün içerik bu değildir. Her yazılan yazı özgün içerik değildir! Öyle bir mantık olsa yaz bir konu hoppp kafadasın. Öyle bir dünya yok ne yazık ki.

Bu arada özgün içerik öldü'ye şu anda katılıyorum. Özellikle son 1 haftadır öyle kelimelerde öyle siteler görüyorum ki, sitenin sadece 5 veya 6 indexi var ama arkasında 240 tane h@acklink var.

Sonuç mu ?

O çok zor ve kazancı yüksek sektörel kelimelerde 1. veya 2. sayfalar. Durum ne yazık ki şu anda böyle.

4-5 senedir özgün içerik diye bir şey yoktur, SEO=Backlink'tir diyen arkadaşlarda hayırdır 5 senedir nerdeydiniz de bu konu açılınca mı aklınıza geldi. SEO özellikle 6 Ekim 2012 tarihinden itibaren uygulamadan çok analize doğru kaymıştır. Eski yöntemlerle; yazıyım 15-20 makale sonra basıyım linki her türlü kafadayım devri bitmiştir.

Bu arada analiz yaparken benimde her zaman yaptığım uygulamayı arkadaşlara öneririm.

Örneğin sektörünüz "tencere" olsun. Elinize bir kağıt kalem alın ve kağıdı ortadan ikiye bölün. Kağıdın yarısına artıları yarısına da eksileri not alın.
İlk 3 sayfadaki sitelerin artılarını ve eksilerini bu kağıda her site için tek tek not alın. Bu notlarda artıları kendi sitenizde eksikse uygulayın veya daha da geliştirin. Rakiplerinizin eksilerini de kendi sitenizde nasıl artı yapabilirsiniz bunu araştırın. O zaman başarıya ulaşma şansınız daha da yüksek olacaktır.

Sadecce özgün içerikle olmaz. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Bir arkadaşımın sitesi %100 özgündür. Hikayeden değil ama ciddi anlamda o konu hakkında bilgi almak istiyorsanız o konu hakkında uygulamaları bilgiler veriyor kadınlar için. Site ama kendi kelimesinde ilk 500 içerisinde bile yer almıyordu. Siteye 1 hafta makale çalışması ve sırasıyla 5 siteden link çıktık 4 aydır kelimesinde 1. sayfa 1. sırada. Tık demedi. Yani özgünlük iyidir, hoştur ama bir yere kadar.

Google'ın yerinde siz olsanız sizde aynı şeyi düşünürdünüz. " Eee güzel kardeşim.. Madem siten 10 numara da bir Allah'ın kulu da sana neden referans (referans=backlink) olmaz. Sosyal medyada paylaşmaz, demek ki senin siten sandığın kadar kaliteli değil " dersiniz.

Yani özgünlükse özgünlük ama bir yerden sonra link candır