2 konu sınırlaması değiştirilmeli bence. Bitirdiğiniz ihale konularınızı kilitlettirmeniz gerekiyor, yoksa o da sayılıyor diye biliyorum, ve şuan için uygulanamayan bir kural bu. Uygulanması da gerçekten zor bir kural.
Onun yerine bu kuralın uygulanması için ise önerim şöyle; vBulletin'de vardır böyle bir özellik diye düşünüyorum, her üye 24 saatte 1 konu açabilir gibi bir sınır getirilirse, kurallara koyulmasına bile gerek kalmaz bu maddenin. Herkes kurala uymuş olur, kimse de düşünmez acaba çok mu konu açtım, banlanacak mıyım vs. diye. Tamamen adaletli bir sistem olmuş olur.
Aslında konunun kilitlenmesine de gerek yok ben iki tane satışım tamamlanmadan 3. konuyu açmıyorum. Biraz iç denetim gerekli insanlara. Eğer yoksa bu denetim bu sefer şikayet usülü gereken ceza verilmeli.
Bahsettiğin 24 saat kuralıda uygulanabilir. Belki saatleri değiştirilerek. Ama 24 saat için düşünüyorum. Şimdi çoğumuzu son tekliften 48 saat sonra sonlanacak şekilde konu açıyoruz. çoğu zaman satış 6-7 gün sonra gerçekleşiyor. Hergün konu açmaya devam edersem. Aynı anda 6-7 konum açık olur ve sen ana sayfaya girdiğinde benim 6-7 konumu üst üste görürsün çünkü girdiğimde teklifleri kontrol eder ve sırasıyla teklifin son durumunu yazarım. Bence bu uygun rekabet ortamı ve herkese şans tanıyan bir ortam değil. Ayrıca satışların daha çok teklif almasını da engelliyor bence.