Böyle konuları çok seviyorum. Seviyeli olarak fikir beyan edilmesi çok güzel birşey. Konuya yorum yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Kendi fikrim, özgün içeriğin önemli olduğu yönünde. Ama yukarıda bir arkadaşımın dediği gibi, aranma hacmi olmayan, faydasız bir özgün yazının da siteye herhangi bir yarar sağlamayacağı açık. Backlink önemli evet. Ama gerçekten özgün yazılmış, faydalı ve merak edilen bir konu hakkında yazılmış olan makalenin de, arama sonuçlarında kopya içeriklerden önce çıkacağını düşünüyorum.
Son bir not daha, kopya içerik ayrıca etik bir davranış değildir. Büyük siteler dışında yayın yapan sitelerden (ç)alınmış makaleleri de hiç tasvip etmiyorum.
Aynısını yazmak için girmiştim.
Özgünlük kimi zaman hikaye kimi zaman şart.
Örneğin hitli bir siteniz vardır özgündür herhangi bir konuda başkasından içerik çalarsınız, sizin sitenizin backlink yapısı daha güçlüdür, aynı içerikle rakibinizin üstüne geçersiniz. Rakibiniz bunu gördüğünde ise sizi şikayet eder bu durumda kopya içerik size zarar verir. Olay seoda bitiyor kim ne derse desin.
Benim de pek anlamadığım seo ve backlink konusu hakkında görüşlerim her zaman olmuştur. Aslında olaya seo olarak bakmıyorum, kendimi ziyaretçi olarak düşünüp içerikleri öyle üretmeye çalışıyorum. İçeriği madem kopyaladınız, asla ama asla başlık ve etiketleri kopyalamayın. Etiket ve başlıkları özgün girdiğiniz takdirde aynı içerikten sizde hit almanız kaçınılmaz oluyor.
Backlink konusuna gelecek olursak, sürekli artış gösteren bir backlink yapısıyla istikrarlı bir yükseliş sağlarsınız. Sürekli backlinkten kastım sürekli tanıtım yazısı değil, sürekli footer link alımı değil, sürekli paravan blog değil, sürekli sosyal medya değil..
İlk ay 5 paravan blog, 1 footer link, 3 tanıtım yazısı ve çeşitli sosyal medya linkleri aldıysanız, ikinci ay bunları çoğaltmanız gerekiyor. Bu saydıklarım örnektir, çeşit çeşit backlink vardır. Sürekli çoğalan bir link alımı daha istikrarlı büyüme hızı yaratacaktır. Çeşitlilik çok önemlidir.
Dip not: seo uzmanı falan değilim