All in one seo ya da diğer seo eklentilerini kullanmadım bütün wp sitelerim için wpseo lisansı almak alışkanlık oldu bende.
Serp sonuçlarında google'da aranan kelimenin site başlığında geçmesi büyük önem taşıyor bildiğin üzere. Google suggest özelliğini aktif ettiği günden beri otomatik tamamlanan arama cümlelerinde ciddi artış oldu bunun tam aksine tamamlanmayan cümlelerden aldığım hitlerde azalmalar gördüm.
Bu özellikten önce, otomatik tamamlamaya girmeyen bir çok kelimede ilk 3 de çıkıyordum ve bu kelimelere gelen hitlerin sayısını biliyorum. Suggest çıktıktan sonra sıralamam aynı olmasına rağmen (ilk 3) gelen hitlerde %50 azalma oldu.
Yani kullanıcılar aramak istediği şeyi değil, Google'ın tamamladığı şeyleri aramaya daha çok yöneldi.
Benim serp sonuçlarında en çok olumlu ve olumsuz etkilendiğim olay buydu.
Ben yukarıda all in one seo forever dedim lâkin bu yurdum webmaster'ı için geçerli tabii. Denediğim sitelerse genellikle orta düzeyde sitelerdi.
Yine arkasındayım, all in one seo pack kadar verim almadım hiçbir eklentiden.
Belkide WP-SEO'nun bu özelliklerini kullanmadığım için fark görmüyorum, bilemem.
Lâkin hep düşünmüşümdür manipüle edilen bu en çok aratılan (suggest olayı) ne kadar ilerleyecek diye.
Ancak şuan tekrar anladım ki, "Leb demeden leblebiyi anlayan Google" sonuçları gayet iyi listeliyor.
Bunun için
http://ubersuggest.org/ de kullanabilirsiniz bu arada...